Inför Distrikts-SM med Peter och Bella

Publicerad
Guldhattar på spelare bakifrån
Vi ställde några frågor till Peter och Bella som är våra ledare för flickorna i Distrikts-SM.
Ni tog medalj senast i Nyköping med tjejerna födda 06. Kan ni jämföra laget ni har nu med laget ni hade då? Är chanserna lika bra att gå långt i turneringen?

"Förra årets trupp var ganska nederlagstippade och det var inte många som trodde att vi skulle kunna ta medalj.
Årets trupp är lite mer omskrivna som ett lag med potential att kunna gå långt.
Just detta är en stor skillnad, med 06:orna hittade vi en dynamik och en energi där alla var nöjda med att prestationerna hela tiden var I paritet med vad vi kunde kräva av truppen. 
Årets trupp är det många som förväntar sig lite mer av, vilket inte alls bara sker per automatik, jobbet ska göras och det börjar utanför sargen. Innanför sargen har vi spelare som på olika sätt kan vinna matcher åt oss, dels på individuella prestationer och dels genom att bidra till lagets kollektiva prestationer. Ingredienser för att kunna ta SM medalj finns om alla är beredda att göra vad som krävs för det.
Vår förhoppning är att samma typ av dynamik, lagsammansättning och sammanhållning ska vara grunden även till Årets prestationer.
Det har vi också all anledning att tro, gruppen känns förberedda på att göra detta tillsammans.
Gissningsvis håller 07:ornas SM lite bättre kvalitet överlag än 06:ornas, vi tyckte att det var relativt få lag som höll riktigt bra klass förra året. Årets upplaga känns på förhand lite vassare.
Vad gäller våra förhoppningar resultatmässigt så siktar vi på slutspel, men vi är väl medvetna om att vägen dit Ser betydligt snårigare ut än förra året.
Redan i gruppspelet stöter vi på flera motståndare som siktar på medalj,  06:orna hade helt klart en enklare väg fram till semifinal, iaf enligt förhandsspekulationerna."

Nämn en spelare som du tror av någon anledning kommer att utmärka sig under turneringen och varför?

"Spelare som på ett eller annat sätt mycket väl kan sticka ut hos oss finns det gott om, det beror på vad åskådarna vill se.
Vi har Två bra målvakter som kan göra skillnad, några explosiva snabba spelare som är oerhört jobbiga att möta, exempelvis Sophie och Alice. Vi har några spelskickliga lirare som ofta syns i matcherna, exempelvis, Thea och Tova.
En riktig motor i Kaptenen Tilde som orkar precis hur mycket som helst och Isa som gärna vill komma loss med sitt avslut. Det känns som att vi kan rabbla upp hela truppen här, vi kommer vara ett sevärt lag helt enkelt.
Enligt mig finns som sagt många att titta på, det är bara välja vilka kvaliteter man är nyfiken på att se."

Bella
, Hur går tankarna inför SM och du är ju även med i vårt projekt Next Generation Coaching. Hur upplever du att det är som ung ledare att vara coach tillsammans med Peter för Distriktslaget? 

"Jag tycker att det är roligt men känner mig fortfarande ganska ny på bollen med att vara tränare. Mitt första riktiga uppdrag var ju egentligen förra året med 06:orna och sedan har jag blivit ofrivillig hjälptränare i mitt klubblag då jag åkt på en skada som hindrar mig från spel just nu."

"Jag och Peter känner varandra sen många år tillbaka då han under tidigare år vart tränare för mig. Jag upplever att vi känner varandra bra och fungerar bra tillsammans då vi har likande tänk. Till det stora hela är vi lika men sedan har vi egenskaper som skiljer oss också och det är nog därför vi fungerar som ett bra team. Jag som ung ledare kan bidra med tankar från ett spelarperspektiv eftersom det ligger mig närmst i tiden medans Peter kan bidra med andra kvaliteter som han har utvecklat under sina år som tränare."

Peter, du har ett meriterande CV som ledare. Hur högt värderar du ett Distriktslags-SM?

"Ett meriterande CV var ju smickrande att höra, det vet jag inte, men det har blivit några säsonger som tränare/coach. Det här blir mitt sjunde SDF-SM som förbundskapten.
Dessa uppdrag är helt klart annorlunda än att vara klubblagstränare, det blir mer fokus och mer viktigt att arbeta med gruppen och dess sammansättning.
Det är något som jag gillar och som i slutändan ofta blir helt avgörande för prestationerna.
Att värdera olika uppdrag är såklart svårt men att vara med på just SDF-SM som ledare är extra hedersamt och spännande, så det är klart att det värderas högt.
Jag har ju dessutom haft äran att få stå i båset och coacha i två finaler, där båda slutade med guld, så visst, det värderar man ju såklart högt. Fjolårets bronsmedalj, var extra kul i och med att vi var så otippade. Det är hursomhelst roliga och härliga minnen och det får man oavsett hur resultatet blir, man får följa 20 unga spelare och förhoppningsvis bidra till deras fortsatta utveckling och innebandykarriär, det tycker jag är riktigt häftigt och ärofyllt."

Ni kan följa flickornas matcher under SM via innebandyTV

Publicerad av David Gillek

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS