Brons till både killarna och tjejerna i SDF-SM

Publicerad
Sm Final2018 arenabild match

Västergötland tog dubbla medaljer i Umeå när SDF-SM spelades 3-6 november.

Tjejerna hade hamnat i en stentuff grupp där Stockholm (som inte förlorat en tävlingsmatch sedan 2014) stod för motståndet. Vi hamnade i tidigt underläge med 3-0 men stod för en heroisk vändning och vann matchen med 6-4. Sedan besegrades Dalarna och Halland och gruppsegern i "dödens grupp" var klar. Imponerande av tjejerna. Det blev sedan förlust med 2-1 i den avslutande gruppspelsmatchen mot Västernorrland.

Killarna övertygade direkt i den första matchen och slog lätt tillbaka Stockholm med 6-2. Dalarna blev en tuffare uppgift men målet till 6-4 i slutet av tredje perioden blev avgörande. Sedan kom ett kryss 3-3 mot Halland som kvitterade i slutminuten vilket gjorde att sista gruppspelsmatchen fortfarande var avgörande för fortsatt överlevnad i turneringen. Vi visade där styrka och vann med klara 7-3 mot Västernorrland.

Tjejerna ställdes mot Västsvenska i kvartsfinalen vilket blev en mycket tuff uppgift. Efter underläge och boxplay sent i tredje perioden lyckades vi kvittera till 2-2 och sedan åtta minuter in i förlängningen avgöra matchen och medalj var ett faktum.

I semifinalen var bensinen slut efter det tuffa gruppspelet och den intensiva kvartsfinalen och det blev förlust mot Småland som vann övertygande.

Tjejerna tog alltså en mycket fin bronsmedalj i turneringen.

Ellen Lundin togs ut i turneringens All Star Team som bästa center.

Killarnas kvart och semifinaler blev mycket dramatiska. Kvartsfinalen vanns mot hemmalaget Västerbotten efter en mycket spännande straffläggning. Sedan blev det tyvärr förlust mot Småland på straffar i semifinalen efter att killarna hämtat upp 5-2 till 5-5 under ordinarie tid.

Det innebar att även killarna tog en stark bronsmedalj.

Hampus Nydenfeldt togs ut i All Star Team även han som bästa center.

Dubbla medaljer för alltså för Västergötland för andra gången någonsin i SDF-SM. Grattis tjejer och killar och alla ledare runt lagen. Starkt jobbat!