Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Framsteg Tjejer

Framsteg Tjejer, vad har hänt?

Nu är vi redan inne i Februari och säsongen 19/20 har gått otroligt fort. Projektet Framsteg Tjejer har mottagits väldigt positivt i alla föreningar som har anmält sig och behovet av att lyfta tjejinnebandyn i Västergötland har blivit mycket tydligare.

Nu när vi har fått en bild av distriktet och börjat förbättra situationen (genom exempelvis skolbesök), märker man att vi har en bit kvar innan vi får det jämställt fördelat mellan tjejer och killar i antalet utövare inom distriktet. Däremot är situationen långt ifrån hopplös.

Under inspirationsträningarna i föreningarna har tjejerna visat en otrolig vilja för att bli bättre, samtidigt som fokuset ändå har varit på glädjen. Ledarna har visat ett grymt engagemang för tjejernas utveckling och fortsättning inom idrotten.

Under skolbesöken har såväl rektorer som idrottslärare ofta kommenterat att de är positiva till att tjejerna ska få uppmärksammas, och eleverna vi träffat har alltid varit med, försökt och testat, trots att de kanske aldrig har hållit i en innebandyklubba förut. Med hjälp av alla, från elever på skolorna till ledare inom föreningarna, kommer vi kunna stärka och förbättra tjejinnebandyn i Västergötland.   

Om man är intresserad av att läsa lite kort om vad som har hänt i de olika föreningarna kan man gå in under fliken "Framsteg Tjejer -> "Föreningar inom projektet" och sedan trycka på valfri förening.

Om man är intresserad av mer detaljer, funderar på vad som ska hända härnäst i sin egen förening eller har egna ideér som man skulle vilja framföra är det bara att höra av sig till Clara Olofsson via antingen mail (clara.olofsson@innebandy.se) eller telefon 0707675473. 

short_text    Skrivet av David Gillek 7 veckor sedan