Trygg idrott - en rapport om domarnas arbetsmiljö

Publicerad
Domare Tumme Upp
Under februari svarade 100 domare på en enkät avseende sin arbetsmiljö och hallklimatet i skånsk innebandy. Hur är det att vara domare i våra hallar?

På Skånes Innebandyförbunds årsmöte i juni 2023 fastställde deltagande föreningar verksamhetsplanen för skånsk innebandy säsongen 23/24. En av de prioriterade satsningarna i planen är “Insatser för att säkerställa en trygg och schysst skånsk innebandy”.

En del av vårt arbete inom satsningen ovan är att se över våra domares arbetsmiljö på och utanför plan. För att få en status på nuläget skickades i februari 2024 en enkät ut till samtliga ungdomsdomare och distriktsdomare i Skåne. Resultatet av enkäten är rapporten "Trygg innebandy - en rapport om hallklimatet och domares arbetsmiljö i skånsk innebandy"

Att innebandy är tryggt för alla som deltar i skånsk innebandys breda verksamhet borde vara en självklarhet, men vi vet att så inte alltid är fallet. I rapporten kan vi exempelvis läsa att 27 % av de domare som svarat funderat på att sluta döma innebandy på grund av ett negativt hallklimat. 

Rapporten i sin helhet hittas på länken nedan och vi kommer närmsta veckorna återkomma till några av svaren i rapporten i syfte att belysa och skapa en större förståelse för domarnas arbetsmiljö.

Vi vill tacka alla skånska distrikts- och ungdomsdomare för sin medverkan och hoppas att alla, oavsett roll inom skånsk innebandy, ska få en tänkvärd läsning.

Publicerad av Henrik Paulsson

Läs rapporten i sin helhet här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS