Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Respekt för pandemin i samband seriestart ( skjuta upp en match).

Respekt för pandemin! 

Nu till helgen kommer vi att starta upp seriespelet för våren 2022.  
Som ni alla vet så står vi inför ett antal utmaningar. För att vi skall kunna genomföra seriespelet behöver vi klargöra hur vi hanterar exempelvis publik på våra matcher. Nedan har vi försökt förtydliga vad som gäller just nu i distriktet. 

PUBLIK/ÅSKÅDARE 
Då våra föreningar/lag har olika förutsättningar att ta in åskådare beroende på anläggningen, så rekommenderar VSIBF att bortalaget tar kontakt med hemmalaget och stämmer av hur de hanterar publik på sina matcher och informerar sin publik om vad som gäller.  

Förutsättningar 
För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus utan vaccinationsbevis införs ett tak på max 50 personer. Fortsatt gäller de nuvarande rekommendationerna om enbart sittande publik, max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap. 

För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 deltagare där vaccinationsbevis används införs krav på max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap. Fortsatt gäller endast sittande publik. 

Med ovan i beaktning så bör ni som har lite mindre hallar tänka er för – ta alltid det säkra före det osäkra. Ett alternativ är att stänga helt för publik och börja sända matcher via webben igen. 

Då våra föreningar/lag har olika förutsättningar att ta in åskådare beroende på anläggningen, så rekommenderar VSIBF att bortalaget tar kontakt med hemmalaget och stämmer av hur de hanterar publik på sina matcher och informera sin publik om vad som gäller.  

STÄLLA IN MATCH 
VSIBF:s Tävlingskommitté (TK), eller person utsedd av TK, är beslutande organ rörande frågor kopplade till uppskjutna matcher i distriktets serier. Utifrån gällande Tävlingsbestämmelser, Lokala förutsättningar, Seriedirektiv och övriga direktiv för tävlingsverksamheten på distriktsnivå.  

Skulle laget drabbas akut av Covid-19 gör ni enligt följande: 

  • Kontakta motståndarna
  • försök komma överens om ny speltid 
  • Kontakta domarna  
  • Skicka ett mejl till ulf.widell@innebandy.se eller mikael.bjork@innebandy.se med uppgifterna kring ursprungsmatchen: Datum, tid och hall, samt en ny speltid, om ni har kommit överens om detta.

BAKGRUND 
Huvudinriktningen är att alla matcher ska spelas och att spelordningen i serien ska hållas så långt det är möjligt. Det innebär att flyttade matcher ska få ett nytt speldatum och spelas inom kortast möjliga tidsperiod i förhållande till ursprungsdatumet. 

Syftet med att skjuta upp match
Syftet med att skjuta upp en match är att få tid att kontrollera omfattande smittspridning i laget och INTE att laget är sportsligt försvagat. 

SAMMANDRAG 
För att minimera risk för smitta så kommer vi att lotta grupperna om 4 lag i varje, detta kommer att innebära mer intensiva matcher samt tid i mellan grupperna för att undvika trängsel. Vi rekommenderar att stänga sammandrag från publik alternativt minimera publiken (max 1 förälder/barn). Observera att skjutsande föräldrar inte räknas som publik utan som en del av arrangemanget. 

CUPER OCH LÄGER 
Ingen form av cuper och läger får genomföras för tillfället 

Specifika tävlingsfrågor om att skjuta upp match och vid misstänkt eller konstaterad Covid-19 i laget kontakta Mikael Björk eller Ulf Widell, ni når oss via mail eller telefon vardagar mellan 10.00-15.00. Mikael Björk 0768-950052 eller till Ulf Widell 0768-950050.

short_text    Publicerat av Mikael Björk 2022-01-21, kl 13:14