Tränare Tillsammans - ett tränarnätverk för tjejer i Västernorrland

Publicerad
Nätverk Övik

Inspiration, föreläsningar, utbildning, nätverkande och relationer till andra tränare i distriktet.

Syftet med tränarnätverket Tränare Tillsammans är att få fler tjejer att ta steget in i båset som tränare, men också att stärka befintliga ledare i sin roll så att vi får behålla dem länge.

I nuläget har vi drygt 20 aktiva tränare som är med i nätverket och vi hoppas så klart att vi blir ännu fler. Till det här nätverket är alla tjejer välkomna, oavsett ålder eller tränarerfarenhet! Vi varvar fysiska träffar med att också ha dialog i vår Facebookgrupp och framöver kan det även bli någon digital träff.

I vår Facebookgrupp kan vi ställa frågor till varandra, tipsa om lekar och övningar och bolla utmaningar med varandra. På de fysiska träffarna utbildar vi ledarna, men vi tar också in föreläsare utifrån som inspirerar oss. På träff ett och två har vi till exempel haft Maja Viström och Camilla Granelid som inspiratörer!

Två av dem som är med i nätverket Tränare Tillsammans är Elin Sedin från Örnsköldsvik och Zofia Andersson från Sundsvall.

Zofia är fortfarande aktiv som målvakt och för henne blev nätverket en dörröppnare in i ledarrollen.
– Tänk att få vara med i en grupp, bestående av likasinnade individer, där du får inspireras av föreläsningar av framstående kvinnor med samma intresse som dig själv! Lära dig om ledarskap både idrottsligt och psykologiskt. Det har jag fått förmånen att vara del av i nätverket ”Tränare tillsammans” som bjuder in kvinnliga ledare inom innebandyn att utvecklas i sitt ledarskap, säger hon.


Zofia är fortfarande aktiv som målvakt

Zofia tycker att en viktig del av nätverket är att träffa andra ledare att byta erfarenheter med och att skapa relationer för framtiden.
– Här har jag lärt känna tjejer som kommer finnas i mitt nätverk nu och i framtiden, nya vänner att lära av och det är verkligen inspirerande. Det har dessutom öppnat nya dörrar för mig i min tränarkarriär där jag verkligen kan se att vi behövs. Jag själv har spelat innebandy i över 20 år och vet vad jag själv har saknat ibland men också allt bra som mina egna tränare har gett mig. Det kan jag nu föra vidare till en ny generation innebandyspelare med glädje. Och dessutom med målvaktsperspektivet. Tack Västernorrlands Innebandyförbund och tack Anna och Miriam för att ni är sådana inspirerande personer och skapat ett sådant viktigt nätverk!

Elin Sedin är tränare i flera lag i Örnsköldsvik, Moälvens P10 och F13 och spelar även i Örnsköldsviks Innebandys damveteranlag. Hon har varit med på bägge träffarna och känner sig stärkt i sitt ledarskap efter den här säsongen.
– Nyligen hade vi vår andra träff inom nätverket ”Tränare tillsammans” och jag kommer därifrån med massor av verktyg till min verktygslåda som ledare. Jag blir sporrad att testa nya saker och utmanad i mina funderingar. Jag har haft tankar och idéer som jag nu fått förslag på lösningar till. Men framför allt är jag väldigt glad att vi är så många som boostar varandra.

Elin Sedin tränar flera lag i Moälven

Hon tycker att flexibiliteten i innehållet på träffarna är bra.
– Träffarna består av olika delmoment där vi själva kan önska innehållet. Vi har bland annat lyssnat på föreläsningar, pratat om spelmodellen, diskuterat ledarskap, innebandyfys med det nya materialet knäkontroll+, idrottspsykologi och motivation med mera. Första träffen var i Sundsvall i höstas och den andra träffen var i Örnsköldsvik. Den tredje träffen är ännu inte bestämd, men tanken är att vi ska köra den innan nästa säsong är i gång.

Elin tycker att fler ska gå med i nätverket, av flera skäl.
– Önskan och målet är att fler tjejer blir tränare och att vi håller på längre - så fundera inte, utan haka på! Tack till Miriam Maul på förbundet som tillsammans med Anna Ericsson driver detta framåt. Tack till Maja Viström och Camilla Granelid för två väldigt inspirerande föreläsningar! Och Tack till alla tjejer som varit på träffarna - vi ses snart igen!

Är du tjej och intresserad av att vara med i gemenskapen i vårt tränarnätverk? Hör av dig till miriam.maul@innebandy.se

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS