Förtydligande om utbildningar och ledarlicens

Publicerad
Tränare Med Tavla Och Block.Png
Här kommer ett förtydligande kring utbildningar då informationen inte verkar komma fram till alla ledare.
För att läsa om hur det fungerar med licens + utbildningar finns en hel sida som du hittar om du klickar HÄR

Generellt gäller följande: 
1. För att få ledarlicens på Barn/Ungdomsnivå krävs: Grundutbildning Barn/Ungdom + Steg 1 på rätt nivå (Grön, Blå eller Röd). Med rätt nivå menas den serietillhörighet ditt lag tillhör Division 1–5 = Röd nivå, Division 6–7 = Blå nivå, Division 8–9 = Grön nivå.
2. För att få ledarlicens på seniornivå krävs: Grundutbildning Junior/Senior. 
3. Du behöver aldrig gå om samma utbildning som du redan har gått, om det inte var en kurs som inte är giltig längre, t.ex Människan Röd, är inte samma utbildning som Steg 1 Röd. 
4. Du kan alltså inte gå Grundutbildning Junior/Senior om du ska träna på Barn/Ungdomsnivå, då är inte den kursen licensgrundande på din nivå. 
5. Flertalet ledare hoppar över Grundutbildningen och går rakt på Steg 1, det går INTE. Man behöver ha Grundutbildningen för att kunna få en licens. 
6. Titta på er profil i ibis för att se vilka utbildningar ni har som är godkända och vilka ni har gått. Prata sedan med er utbildningsansvarige för att få hjälp med vilket nästa steg är för er om ni är osäkra. Bolla med ledarna i laget ovanför kring hur det funkar med tränarutbildningar och licenser om ni inte vet. 

Jag vill poängtera att vi går igenom detta på upptaktsträffarna och med ordförande samt utbildningsansvarig i alla föreningar, därav behöver alla föreningar har en utbildningsansvarig som kan ha ansvar för detta i föreningen. Vi önskar att samtliga aktivitets- och organisationsledare deltar när vi har träffar och genomgångar för att ta del av informationen så att det blir rätt. 

Så en uppmaning till er alla: Kolla igenom i er ibis vad ni har för godkända utbildningar och när ni gick dem och ta hjälp av varandra så att vi kan hjälpas åt och bli bättre på dessa delar. TACK! 
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS