Distrikts-SM på hemmaplan återigen!

Publicerad
P16 2006
Så kom då nyheten en del av oss vetat om ett tag, distrikts-SM till Nyköping 2025 och 2026.

Och ja, Oxelösund står inte med denna gång, det kommer vara 4 hallar under samma tak i Rosvalla, häftigt.

Det var publikmässigt en succé när årskullarna 2004 och 2006 spelade här. Men det var kämpigt för oss arrangörer när pandemin ställde till det och Onyx som förening la ned en otrolig mängd timmar som bara försvann när SM ställdes in med kort varsel för årskullen 2005. Men det är historia nu.

Vi på förbundet är ute i god tid. För F16 så blir Zacharias och Felix kvar som ledare. För P16 så blir alla 3 kvar. Att leda ett distriktslag är långt ifrån att vara klubblagstränare så det är skönt att ha lite kontinuitet kring vilka som leder lagen. Men ledarstaberna ska stärkas upp. Förutom någon mer rutinerad så funderar vi på att utöka ledarstaberna till 6-7 ledare där vi vill erbjuda unga personer (mellan 18-22) som i dagsläget inte är ledare, men vill bli, en möjlighet att vara med, se och lära samtidigt som vi ger dom de utbildningar som behövs.

Vi har även redan nu börjat kolla med ledare för årskullen 2009. Vi tycker dom ska få chansen att scouta spelare mycket tidigare än vad vi gjort hittills.
Vi gör dessutom en till stor förändring. Vi kör igång lite tidigare och har alla 4 spelarträffar innan sommaren och ska i slutändan ta ut SM-laget 1 månad tidigare än idag. Dels av praktiska skäl med beställning av kläder och dessutom rent sportsligt för att kunna spela ihop truppen bättre. Vi möter av tradition Östergötland allhelgonahelgen, men då har vi haft breddtruppen och dom SM-truppen.

Vi håller på och redigerar våra dokument och öppnar snart upp för anmälan av spelare.

Vi se redan fram emot att välkomna hela innebandySverige till oss 2025 och 2026.

Publicerad av Jan Berg

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS