Junior/ungdom

Skånemästerskapen 2019 för juniorer och ungdomar spelas enligt Svenska IBF:s regler och tävlingsbestämmelser samt Skånes IBF:s lokala förutsättningar och tävlingskrav. Observera att om två lag eller fler slutar på samma poäng i gruppspelet avgörs placeringen genom inbördes möte/möten. Svenska IBFs tävlingsbestämmelser kap 3 § 19 b hittar ni som dokument här på sidan. Vänligen läs igenom informationen innan turneringen startar så undviker vi missförstånd gällande placeringar i gruppspelet m m.

30-31 mars
Herrjunior 20 (HJ98)
Flickor A (F02)
Pojkar A (P02)
Flickor C (F04)
Pojkar C (P04)
Flickor E (F06)
Pojkar E (P06)

6-7 april
Herrjunior 18 (HJ00)
Flickor B (F03)
Pojkar B (P03)
Flickor D (F05)
Pojkar D (P05)

Lag/Förening: Varje förening har rätt att delta med flera lag per klass. En enskild spelare får endast delta i ett lag i samma åldersklass. Man kan alltså inte flytta spelare mellan lagen i samma klass.

Matchtid/paus: Matchtiden är 2 x 15 minuter rullande tid och pausen är 5 minuter. Ingen effektiv speltid sista 3 minuterna. Gäller samtliga matcher.

Om match är oavgjord i slutspelet förlängs matchen med 5 minuters (15 minuter i finalen) sudden-death. Om matchen fortfarande är oavgjord avgörs matchen genom straffslagning (5 straffar vardera).

Time-out: Lagen får ta time-out i Skånemästerskapen enligt gängse regler.

Matchprotokoll/laguppställningar: IBIS-protokoll kommer att användas. Arrangerande föreningar kommer uppmanas att skriva ut dessa så tätt inpå gruppspelet som möjligt. Matcherna kommer att händelserapporteras av arrangören därför viktigt att ni lägger upp era laguppställningar för respektive match i iBIS.

Priser: En pokal och 20 medaljer delas ut till 1:an och 2:an i respektive klass (i både A- och B-slutspel). Priser till matchens lirare kommer inte att delas ut.

Åldersdispenser: Ordinarie åldersdispenser för seriespelet gäller även under SkM. Dock får max 2 överåriga spelare delta per match samt att spelare max får vara 1 år för gamla. Detta, oavsett vad för beslut som tidigare tagits för seriespelet. En spelare som deltar i en klass via en åldersdispens får inte delta i annan klass i SkM.

Lagdispenser: Lag som inte har kommit så långt i sin innebandyutveckling har i samband med anmälan till Skånemästerskapen kunnat ansöka om att spela i en ett år yngre klass.

T ex kan ett lag födda 2005 ha fått godkännande för spel i Flickor- eller Pojkar E (födda 2006). Laget räknas i detta fall som ett 05-lag och kan således även använda eventuella åldersdispenser (spelare födda 04) de fått godkänt för seriespelet.

Tävlingskommittén har godkänt följande lagdispenser: Palmstaden IK F03 till F04 (Flickor C), Röke IBK P01 till P02 (Pojkar A), Frosta IBF P02 till P03 (Pojkar B), IBF Veberöd/Blentarp P02 till P03 (Pojkar B) och Kävlinge IBK P05 till P06 (Pojkar E)

En, för åldersklassen, överårig spelare som deltar i ett lag via en lagdispens får inte delta i annan klass under SkM.

Könsdispenser: Det finns en generell dispens gällande spel för tjejer i pojkklasser (upp t o m Pojkar A) såvida de har åldern inne för klassen.

Slutspel: De två bästa lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel. Nytt för denna säsongen är att övriga lag i klasser på röd nivå spelar B-slutspel. Juniorklasser samt ungdomsklasser med färre än 8 anmälda lag spelar inget B-slutspel.

Tävlingsjury: Ordförande för tävlingsjuryn under SkM Fredrik Roos 0760-019876. 

Frågor:         Besvaras av Peter Dahlberg på tel 040-600 59 60.

Skånes IBF förbehåller sig rätten att ändra i spelprogrammet fram till turneringens start.