Spänningen stiger inför FC Helsingborgs tävlan i Malmö

Publicerad
Resized 20231125 152845
"Messenger går varm, det skrivs hela tiden i vår grupp. Det som är kul är att det är fokus på att vi ska ha roligt, inte på resultatet", säger Åsa Karmefors, ledare i FC Helsingborgs parasektion.
Åsa syftar på vad som komma skall. I helgen går nämligen FC Helsingborgs parasektion in i ett cupsammanhang för första gången. Det är Malmö Open som ska avgöras och förväntningarna är skyhöga.

– Man märker av att det är kittlande hos spelarna och att de är förväntansfulla. De tycker att detta ska bli jätteroligt, berättar Åsa Karmefors.

FC Helsingborgs parasektion startade upp under våren 2022. Dessförinnan hade Landskronas sektion lagt ner, vilket fick en handfull spelare att söka sig till FCH. Andra har tillkommit genom att aktivt ha sökt upp föreningen och vissa genom att vänner redan är en del av laget. Nu är man uppe i 24 spelare där åldrarna skiftar mellan 16 och 40 år. 

När Malmö Open avgörs i Baltiska hallen kan publiken förvänta sig ett glatt FC Helsingborg som äntrar planen. Tränare Åsa Karmefors menar nämligen att gruppen är ett glatt och positivt gäng där alla är välkomna.

– Alla pratar med alla; oavsett ålder. Och har vi inte träning eller match, har det hänt att de satt sig på ett café för att umgås.

Ett uppskattat lag

Den sociala aspekten är viktig i sammanhanget. Det kan tränaren själv intyga som till vardags är socialpedagog i grundskolan och som har en gedigen innebandybakgrund, såväl som spelare och tränare för ungdomar. Hon kan därför se skillnaderna mellan ett ungdomslag kontra ett paralag. 

– I paralaget är det mer än själva innebandyn som berörs. Ibland kan man behöva vara ett bollplank till det som hör till livet utanför innebandyn. Spelarna är inte rädda för att komma till mig och prata om saker de tycker är jobbiga. Det som jag också ser är att de verkligen uppskattar att de får vara med i sammanhanget och blir behandlade som alla andra lag.

För det är just det de blir i FC Helsingborg. Åsa menar att de har blivit väl omhändertagna och blivit den där sista pusselbiten som har saknats i föreningen.

– De spelar en stor roll i föreningens sociala liv. På våra SSL-matcher säljer de lotter och står i kiosken. Spelarna får verkligen komma till tals och är uppskattade av alltifrån vår publik till våra seniorspelare.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Malmö Open

Malmö Open är ett årligt återkommande idrottsevenemang för handikappidrott och räknas till ett av världens största arrangemang för idrottare med funktionsnedsättning. Arrangemanget har cirka 2500 deltagare med 25 olika nationaliteter representerade.

Parainnebandyn avgöras mellan den 9 och 11 februari i Baltiska hallen. Vill man följa FC Helsingborgs resa genom turneringen spelar de sina första matcher under fredagen klockan 17.15 respektive 17.30. Spelschemat kommer att fyllas på under turneringens gång.
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS