W2 5264
Sviten fortsätter.
Skånes F16 är fortfarande obesegrade.
Nu väntar Värmland i semifinalen.
Lördagskvällen bjöd på en trevlig tillställning när kvartsfinalerna drog igång för tjejerna. Skånetöserna ställdes mot Gävleborg. En motståndare som hade tre segrar och en förlust med sig i bagaget från gruppspelet. Ett starkt facit som knappast skulle bita på Skåne.

Inledningen av kvarten bjöd på ett böljande spel. Skåne skulle dock ta över kommandot och efter åtta minuter hittade Meja Pihl Maja Andersson, där den senare kunde sätta ledningsmålet.

Två minuter senare var det dags igen. Tuva Tykesson spelade Nelia Ahlholm som fann en lucka och tryckte in 2-0.

Ljudsignalen ljöd och det var dags för matchens första paus. En välbehövlig vila tyckte Gävleborg. För när period två startade tog det knappa 1:30 minuter förrän det rasslade till i målmaskorna igen när motståndarna reducerade.

Spänningen kom aldrig närmre än så. Skåne gjorde senare både 3-1 och 4-1 genom Maja Andersson och Maria Ålund. Ett resultat som skickade Skåne vidare till semifinal.

Semifinalen startar lockan 11:30 på söndagen då Skåne ställs mot Värmland.

Tidigare under lördagen bjöd killarna på dramatik i placeringsmatchen 9-12 plats. Mötet med Västmanland gick till förlängning vid ställningen 4-4 efter ordinarie tid. Västmanland gick dessvärre vinnande ur striden och matchen slutade 4-5.

Under söndagen besegrade Skåne Norrbotten. Den matchen slutade 14-3 vilket innebär att Skånes P16 slutar på elfte plats. Bra kämpat, pågar!