Intervju med Ludvig Eriksson

Publicerad
HEMSIDA LUDVIG ERIKSSON

Nästa distriktlagskapten att syna under luppen är Ludvig Eriksson som basar över Pojkar 16 födda 2006. Ludvig gör sin första säsong som ”kapten” och beskriver b la de största skillnaderna mellan att vara klubbtränare kontra distriktslagsledare. Vi får även svar på vilka spelartyper han kikar extra efter och hans spelmässiga förväntningar på laget.

Efter genomförd spelarutveckling startar nu processen upp att ta ut de spelare som ska representera Skåne vid SDF-SM den 3 – 7 januari i Nyköping/Oxelösund. Kan du berätta lite om hur resan för killarna att ta sig hela vägen till Skånelaget ser ut?

Ja men resan ser väl ut som så att samtliga är välkomna att anmäla sig och alla får va med på de tre första samlingarna. Två i maj och en i augusti. Därefter börjar uttagningsprocessen där vi på tre träningar i år ska gå ifrån cirka 60 spelare till ett uttaget Skånelag på 16 utespelare, två målvakter + reserver. Uttagningarna innehåller fystester, teori i form av värderingar och spelsystem, många olika formationer, mycket spel och ett gäng nya kompisar.

Vad är det för spelartyper och kriterier ni söker efter och som ska bilda säsongens upplaga av Skånelaget för Pojkar 16?

Vi har valt att gå vägen i år som innebär att vi ska hitta de spelare vi tror passar bäst ihop men även som kan anpassa sig i en ny grupp på kort tid. Sen vill vi såklart hitta spetsen som ska kunna kliva fram när matcherna står och väger. Det innebär rent krasst att det inte tvunget behöver vara de 18 mest individuellt skickliga spelarna vi väljer att ta ut. Vi vill få fram spetsen blandat med lite tyngre spelare som kan göra det jobbigt för våra motståndare genom långa byten i offensiv zon eller stänga ner ett annat distrikts förstafemma.

Vilket spel kan vi sen förvänta oss av det slutgiltiga laget?

Skånelaget kommer att spela framåtlutat. Det är inget snack om den saken. Ni kommer få se en fartfylld och frejdig innebandy som både ska locka ögat men även bärga segrar.

Detta är ditt första uppdrag som distriktlagskapten, hur kommer det sig att du fick det uppdraget och hur skiljer det sig jämfört med ett ”vanligt” klubbuppdrag?

Det stämmer. Det är väl så att förbundet valt att gå på en något yngre kapten som fortfarande är på väg uppåt i sin karriär att och att förbundet tror man är rätt man för att få bästa möjliga resultat med årets upplaga av Skånelaget. Största skillnaden är väl att i ett klubblag får du sätta ramar och idéer efter spelarmaterialet man har. Här kan vi börja i andra änden och sedan välja spelare efter ramar och idéer istället. En annan stor skillnad som man inte ska ta lätt på är att man har mycket mindre tid ihop. Det kräver mer av oss ledare och även spelare för att få ihop gruppen och göra den redo för att prestera uppe på SDF-SM.

Och den svåraste fråga av alla! Det är ju många jätteduktiga spelare som tampas om platserna och säkert väldigt jämnt. De killar som inte bli uttagna blir ju säkert väldigt besvikna, vad är ditt tips till dem?

Nej men för det första så tycker jag självklart att man ska vara besviken, det visar att man vill detta och att man vill tävla. Men framförallt så får man absolut inte tro att detta gör att man inte kan bli en väldigt bra innebandyspelare. Detta är bara ett steg på vägen och det bästa sättet att ta besvikelsen på, är att visa både mig och resten av ledarstaben att vi gjorde fel i att inte ta ut dig.

Avslutningsvis vill jag tacka alla spelare som sökt i år och jag uppmanar även alla 07or att söka nästa år. Det är superkul och du lär alltid känna ett gäng nya kompisar. Är du osäker på hur man gör, fråga din tränare!

 

Hemsidan tackar Ludvig för pratstunden och önskar fortsatt lycka till i uttagningsprocessen!

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela
Facebook
Länk kopierad!

Relaterat

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS