INFÖR SKÅNEMÄSTERSKAPSFINALEN MED KOZAN & JOHANSSON

Publicerad
SKM DAM FINAL HEMSIDA
Säsongens final i damernas Skånemästerskapen står återigen mellan våra två lokala SSL-rivaler IBK Lund Elit och Malmö FBC. Under säsongen har lagen redan mötts tre gånger, där det började med ett oavgjort resultat i Svensk Cupen sen följt av dubbla uddamålssegrar för Lund i seriespelet. Lund har precis avslutat sitt första slutspel medan Malmö har vart matchlediga sedan SSL-säsongen avslutades i mars.

Nu är vi såklart nyfikna på vad de bägge huvudtränarna Pontus Kozan (PK) i IBK Lund Elit och Patric Johansson (PJ) i Malmö FBC har för tankar om säsongen i allmänhet och finalen i synnerhet! 

Det var återigen väldigt tight mellan er och den sista slutspelsplatsen. Lund drog det längsta strået och passerad Malmö till en nionde plats.

Ni gick till Lunds första slutspel någonsin! Berätta om känslan och vad det betyder för laget/klubben?

PK: Först och främst ha tjejerna krigat stenhårt hela säsongen i både medvind och motvind. Känslan är såklart oerhört skön och betyder att Lund gör mycket rätt med många spelare från de egna leden. 

Missat slutspel den här säsongen, kanske mycket tack vare hemmaförlusten mot just Lund i slutet av säsongen. Hur lyder den korta analysen?

PJ: Ja med facit i hand så blev den matchen avgörande för vilket lag som skulle ta sig till slutspel. Men vi hade även ett par andra matcher där vi inte kom upp i tillräckligt hög nivå som fällde avgörandet till Lunds fördel.

 

Snart dags för den fjärde tävlingsmatcher er emellan och nu står en titel på spel! Vad betyder Skånemästerskapen för er och hur laddade är ni inför matchen?   

PK: En final är alltid en final. Nu har vi tagit lite vila och försökt ställa om från slutspelsbubblan. Skånemästerskapet betyder självklart mycket och är något vi strävar efter att vinna. Kul och avsluta säsongen med en match till i Lerbäckshallen. 

PJ: Det är en titel som står på spel och så klart vill vi vinna säsongens sista match. Vi är laddade och kommer göra allt vi kan för att guldet ska hamna i Malmö.

Det vimlar såklart av duktiga innebandyspelare i era bägge lag men vilka spelare tycker ni publiken ska hålla ett extra öga på i ert lag och har vi någon tydlig ”matchen i matchen” fight att njuta av?

 

PK: Moa Dybner har tagit stora steg i år och går från klarhet till klarhet och kommer säkerligen spela u19 vm senare. Spelar moget och alltid ett hot vid motståndarens mål. Utöver det håll koll på Isa som ofta jobbar i det tysta men var väldigt duktig i slutspelet. 

 

PJ: Precis som du säger så är det många duktiga spelare som drabbas samman. Jag tycker publiken kan titta lite extra på Yamou Njai och Silja Eskelinen i vårt lag. Två backar med lite olika spelstil och väl värda att hålla ett extra öga på.

 

Ni känner ju såklart till varandras styrkor och svagheter på plan som ni inte kommer prat fritt om i denna intervju. Så får ni får svara på varför man ska bänka sig i Lerbäckshallen på torsdag kl 19.30?

PK: Blir alltid ett ställningskrig i matcherna lagen emellan. Kom och se ett Skånskt derby som kommer erbjuda heta dueller där jag tror det kommer blir målrikt. Vore kul och fylla Lerbäckshallen en sista gång och avsluta säsongen 23/24 på topp! 

 

PJ: Det är Skånes två absolut bästa lag som möts och ett mycket bra tillfälle se dem fightas om titeln.  

 

Stort tack för denna intervju och lycka till i finalen! Men såklart, ni kommer inte undan från att tippa resultatet!

PK: 7-7 och vinst i sudden, Nellie Karlsson avgör med släggan! 

PJ: 4-6

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS