INFÖR SKÅNEMÄSTERSKAPSFINALEN MED HAMMER & JOHANSSON

Publicerad
Finaluppsnack Dam

Säsongens final i damernas Skånemästerskapen står mellan de bägge SSL-kollegorna IBK Lund Elit och Malmö FBC. Säsongens tre tävlingsmatcher (seriespel + Svenska Cupen lagen emellan har samtliga slutat med Malmö-seger, men det har varit väldigt jämna matcher. Nu är vi såklart nyfikna på vad de bägge huvudtränarna Jörgen Hammer (JH) i IBK Lund Elit och Patric Johansson (PJ) i Malmö FBC har för tankar om säsongen i allmänhet och finalen i synnerhet! 

Det var minst sagt dramatik kring den åttonde och sista slutspelsplatsen er emellan där avgörandet inte kom förrän den sista omgången.  

JH:
Ni hade avgörande i egna händer men föll med minsta möjliga marginal i den tuffa bortamatchen mot Falun. Beskriv känslan inför matchen och efter matchen?

Inför matchen visste vi att det kommer bli en jämn match där vi har en bra chans. Trodde att Falun inte skulle vara så taggade som dem var och därför att vår chans var väldigt stor. Dock så jublade dem som dem vunnit SM-guld efter deras 2-1 vinst mot oss. Alltid surt att förlora och hade varit jäkligt kul att gå till slutspel. Speciellt då vi vet att alla matcher mot oss blir jämna resultatmässigt.


PJ:
Ni löste en slutspelsplats i sista omgången via egen seger och att resultatet i Lund-matchen gick med er. Beskriv känslan inför och efter matchen?

Det var en rätt skön känsla att vi trots flertalet misslyckade försök att säkra slutspelsplatsen i tidigare matcher fortsatt hade chansen. Den känslan går dock inte att jämföra med när Maja Ekström satte det avgörande 3-2 målet med endast 20 sekunder kvar av ordinarie tid. Då var det stor glädje att vi återigen i sista omgång säkrade slutspelsplatsen.

 

Snart dags för den fjärde tävlingsmatcher er emellan och nu står en titel på spel! Vad betyder Skånemästerskapen för er och hur laddade är ni inför matchen?   

PJ:
Matchen betyder mycket för oss. En titel står på spel och sådana matcher är alltid viktiga att försöka vinna. Vi är laddade och kommer göra allt vi kan för att återigen vinna Skånemästerskapen.

JH:
Lite ärligt gillar jag inte att man spelar så här på året när man har slutat träna fullt. Men alltid spännande med derby mot Malmö. 

 

Det vimlar såklart av duktiga innebandyspelare i era bägge lag men vilka spelare tycker ni publiken ska hålla ett extra öga på och har vi någon tydlig ”matchen i matchen” fight att njuta av?

JH:
Nämn en av era spelare som kommer göra det surt för Malmös försvar och mot vem i ert lag kommer Malmös försvar att få se upp med?

Jag hoppas Emelie Rosenqvist sätter några strutar. Sen är ju alltid Hilda Hammer jobbig att ha emot sig.

PJ:
Ja samma fråga till dig men omvänt såklart! 

När det gäller spelare att hålla ett extra öga på så säger jag Hanna Simonsson. Hon var en av våra absolut bästa spelare i slutspelet och hon kommer att vara bra imorgon också. ”Matchen i matchen” fighten skulle jag säga är mellan lagens bägge målvakter.

 

 

Ni känner ju såklart till varandras styrkor och svagheter på plan. Men frågan är hur mycket ni ”vågar” berätta om det i denna intervju!

PJ:
Vad behöver ni lyckas med i anfallsspelet för att få hål på Lund och vad i ert försvarsspel får ni inte tumma på?

Vi behöver spela med stort tålamod med boll och när vi går framåt är det viktigt att vi vågar fylla på med spelare samtidigt som vi bibehåller balansen. I försvarsspelet blir det viktigt att vinna kampen framför vårt eget mål.

 

JH:
Hur ska överlista Malmös försvar och vilken detalj i anfallsspelet kommer ni trycka extra på?

Det är ju inget jag går in på här utan vi får trycka på lite detaljer där deras försvarspel har lite brister. 

Stort tack för denna intervju och lycka till i finalen! Men såklart, ni kommer såklart inte undan från att tippa resultatet!

 

JH:
Kommer vara jämnt men tror vi vinner med 4-3.

 

PJ:

3-5

Vi tackar Jörgen och Patric för svaren! Missa nu inte matchen som spelas onsdag 19 april kl 19.30 i Lerbäckshallen (Lund).

Förköp din biljett här! 

För er som ändå inte kan ta er dit kan följa matchen via webben

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS