IBIS ligger nere - detta gäller för genomförande av matcher

Publicerad
Domare Håller Upp Handen

iBIS och innebandy.se har legat nere under dagen. Hemsidorna har precis börjat fungera (dock inte resultat/spelprogram), men det finns tyvärr en risk för att iBIS inte kommer i gång alls under helgen.

Uppskjutna matcher

Om match ställs in/skjuts upp med kort varsel och av förbundet tillsatta domare behöver kontaktas når ni vår domartillsättare på 040-6005968.

Hur genomförs matcher om iBIS inte fungerar?

Före matchen

Inplanerade matcher ska genomförs som tänkt. Om inte iBIS fungerar så får hemmalaget skriva ut ett tomt pappersprotokoll som sedan respektive lag får skriva upp sina laguppställningar på.

Detta gäller alla serier och alla nivåer.

Tomt matchprotokoll - seriespel
Protokoll till Blå nivå
Protokoll till Grön nivå

Under matchen

Protokollföraren skriver i protokollet, som vid vilken match som helst.

Efter matchen

Hemmalaget behåller matchprotokollet för att i efterhand kunna lägga in alla matchhändelser (om så krävs) i iBIS (när det fungerar igen) och skickar därefter in protokollet till Skånes Innebandyförbund. Protokollen kan med fördel scannas och mailas till matchprotokoll.skane@innebandy.se

 

Sammanfattning om vad som hänt:

Q: Vad har hänt?

A: Vår driftsleverantör har en pågående incident och de har sedan klockan 01.30 i natt (2022-12-02), i förebyggande syfte, valt att stänga av all nätverkstrafik till alla deras driftmiljöer. Detta innebär att många sajter, däribland innebandy.se och ibis.innebandy.se är otillgängliga för närvarande för varken användare, redaktör, ledare, domare eller följare.

Q: Påverkar detta andra delar än bara innebandy.se?

A: Ja, det påverkar alla våra system, www.innebandy.se, iBIS, API:t med fler tjänster, däribland även appen. Alla domäner som har namnet innebandy.se i sin url-adress är påverkade för närvarande.

Q: Rör det sig om en så kallad hackerattack?

A: Vår driftsleverantör har en pågående incident, exakt vilken typ av incident kan vi inte kommentera.

Q: Finns det någon risk att känsliga uppgifter läck?

A: Nej, vi har inga indikationer på att våra system påverkats. Att url-adresser är blockerade är gjorda i säkerhetssyfte.

Q: Vad händer nu?

A: Driftsleverantören och deras inlånade experter jobbar löpande på ärendet och vi hoppas vara i gång igen så snart som möjligt.

Q: Påverkas även innebandyappen, innebandy.tv och Sportexpressen?

A: Ja, eftersom iBIS inte kan skicka över någon information om till exempel laguppställningen, aktuellt resultat eller händelser kommer dom inte kunna visa någon information utan måste hantera detta manuellt.

Q: Påverkas även e-posten?

A: Ja, ytterligare en följd av vår driftsleverantörs problem är att vår e-post påverkas. Vår huvudadress (innebandy.se) "finns inte" längre bland godkända domänadresser på internet vilket leder till att externa personer som skickar/svar på våra/din mejl inte kommer fram. De får ett felmeddelande. Vi jobbar på en tillfällig lösning som förhoppningsvis ska göra så att vi kan skicka ut mejl till föreningar, lag och ledare samt domare under eftermiddagen. Intern e-post, Teams och övriga Microsofttjänster drabbas troligtvis inte.

Publicerad av Peter Dahlberg

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS