Här är tjejernas kvartsfinalmotståndare

Publicerad
W2 5095
Det blev en tung morgon för Skånekillarna som nu får slåss om en niondeplats i DSM. För tjejerna väntar kvartsfinal mot Gävleborg.
Förutsättningarna såg goda ut. Efter två storsegrar och ett oavgjort resultat toppade Skånekillarna sin grupp. Trots det väntade en riktig rysare under lördagsmorgonen. Seger eller kryss mot Västerbotten skulle säkra ett avancemang. Men så blev det inte...

Norrlänningarna tog tag i taktpinnen direkt och spräckte nollan efter drygt tre minuter in i matchen. En uppförsbacke för rödgult som inte lät vika ner sig. Efter ett förarbete av Axel Holmberg kunde Oscar Envall trycka in kvitteringen när matchuret stod på 08.54. Minuten senare kom vändningen för Skåne när Diaz Vilkman blev målskytt.

Ställningskriget stod sig i hela den andra perioden. Det var först i period nummer tre som luften gick ur. Västerbotten gjorde då både 4-3 och 5-3. När 19 sekunder återstod återkom dock dramatiken för en stund när Oscar Envall reducerade. Med den knappa tid som fanns kvar så hann aldrig kvitteringen komma.

– Vi gör det okej. Det finns ingenting vi hade kunnat göra annorlunda. De lyckas göra mål på sina lägen medan vi har stolpe ut matchen igenom, säger Skånes tränare Rickard Träff.

I stället för kvartsfinal får nu killarna rikta fokus på matchen om placering 9 till 12. Matchen spelas klockan 16:30 i eftermiddag då Västmanland väntar.

Nästan två timmar senare var det tjejernas tur att kliva ut på plan. Även om de redan var kvartsfinalklara var det full fräs från start. Maja Henningsson gick på full kraft och fixade ledningsmålet efter enbart 15 sekunder. Kvitteringen skulle dock komma – även om det dröjde 10 minuter. Vad gjorde det när Clara Gudmundsson Scheel vände på steken redan 12 sekunder in i den andra perioden. Skåne vann till slut med 5-1.

– En stabil insats som alla andra matcher i gruppspelet. Vi har ett tydligt och bra försvarsspel och ett anfallsspel där vi är mer kreativa. Våra tjejer vill väldigt mycket, vilket syns i resultaten, säger Skånes tränare Ellen Tillman.

Skånetjejerna slutar därmed etta i sin grupp med den imponerande målskillnaden på 31–5. Nu väntar kvartsfinal mot Gävleborg, grupptvåan i grupp 2, med start klockan 18:30.