Gemenskap, glädje och värme satte punkt för Palmstadens 2023

Publicerad
Befunky Collage
Julavslutningarna duggade tätt strax innan jul. I Trelleborg slog sig Palmstadens funkis- och goldiesgäng sig samman för att umgås innan ledigheten tog vid.
Kanske har du redan sett? Palmstadens julavslutning spred sig som en löpeld på sociala medier. Att ett 40-tal personer får göra det de älskar – innebandy – är en sak. Att de samtidigt bjöd på en otrolig värme är en annan sak. 



Men vilka är de, egentligen?

– Det är vårt funkis- och goldiesgäng. Totalt var de väl 45 stycken, deltagare och ledare, som hade en fin avslutning tillsammans. De lekte, spelade och fikade. En fantastiskt fin inramning, berättar Joon Berggren, föreningsutvecklare i Palmstaden IK. 

Funkisgänget startades i Trelleborgs kommuns regi för ungefär ett år sedan. När Joon Berggren fick agera ledare såg han direkt vilket lyft det givit invånarna och kommunen som helhet. På den vägen blev funkisgänget snart en del av Palmstaden Innebandy.


Tillsammans består de båda gängen av 80 personer, varav 40 är medlemmar i föreningen. Åldrarna är blandade – från ungdomar till de som är äldre. Åldersskillnaden tycks inte spela någon roll, de verkar ha väldigt roligt ihop. Spelar de inte spelar innebandymatcher, gör de studiebesök på brandstationen eller går på promenader ihop.

– Den här typen av verksamhet skapar nya förebilder. De unga kan lära av de äldre och vice versa. Jag tycker det är skithäftigt. Nu är vi bara i starten av satsningen men det finns så mycket mer vi kan göra. Vi får se var vi hamnar någonstans, utvecklar Joon Berggren.



Senare under helgen fortsatte myset. Palmstaden bjöd in till både dam- och herrmatcher då julens tecken stod i fokus.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se, Foto: Joon Berggren, Marko Lapcevic

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS