Extrapengar ger Röke ytterligare skjuts i satsningen på unga

Publicerad
Roke1
Röke IBK satsar helhjärtat på sina ungdomar. För att kunna fortsätta engagemanget i samma takt, har nu Sparbanken Skåne gett föreningen ett ytterligare kassaklirr. En gåva som bland annat har fått tusentals unga att hitta till innebandyplanen.

I ett nyskapande initiativ från Sparbanken Skåne har 500 föreningar, inklusive Röke Innebandyklubb (IBK), fått ett extra ekonomiskt stöd för att främja barn- och ungdomsverksamheten. För Röke IBK är det en viktig satsning då ungdomarna utgör en central del av föreningens hjärta.

Röke IBK har sedan grundandet på slutet av 80-talet spelat en betydande roll i det lokala samhället. Genom träningar och matcher fylls hallarna varje vecka av barn, ungdomar, ledare och föräldrar, vilket skapar en stark gemenskap och sammanhållning.

I dag har Röke IBK 401 aktiva medlemmar och ordförande Sara Dahlberg beskriver föreningen som en familj. De äldre spelarna engagerar sig i de yngre, och där alla, från ledare till föräldrar, spelar en uppfostrande roll. För Sara, som har erfarenhet från socialtjänsten, är det tydligt att engagemang i föreningslivet är avgörande för unga från alla bakgrunder, och det kan fungera som en förebyggande insats för att undvika problem senare i livet.

– För tredje gången har vi denna säsongen genomfört ”Skolinnebandy”. I år har över 2 200 skolbarn i kommunens lågstadier fått prova på innebandy under idrottslektioner i skolan, säger Sara Dahlberg och fortsätter:

– Vi har också som mål att varje ungdomslag ska få åka iväg på en cup per år. Nu har vi dessutom blivit fler lag, vilket gör att omkostnaderna ökar.

Röke är inne på sitt tredje år då antalet aktiva ökar successivt. Sedan trenden påbörjades har föreningen blivit med fem nya ungdomslag. Ett kvitto på att Röke-familjen gör rätt i sin vision om att ta hand om de unga.

– Det är helt fantastiskt. Vi är så tacksamma över det extrainsatta stödet som vi fick från Sparbanken Skåne. Stödet innebär att vi kan fortsätta att ta hand om de unga och utveckla innebandyspelare. En hjärtefråga som betyder väldigt mycket för vår förening, berättar Sara Dahlberg.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Tiden är kommen – att söka Projektstöd för din förening

Det extrainsatta föreningsstödet

Sparbanken Skåne och dess ägarstiftelser två gånger om året ut projektstöd till det lokala föreningslivet i Skåne. I höstas delades en extrainsats ut i lågkonjunkturen, som tyngde såväl privatpersoner och företag som de ideella föreningarna.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS