Dags för spelarutvecklingsturnering – svenska och danska spelare blandas

Publicerad
Hemsidan Pontus Kozan
250 innebandyspelare från Sverige och Danmark gör upp i en spelarutvecklingsturnering. "Ett jättebra sätt att sprida ut spelarna från sina föreningar", menar Mikael Jeppsson, som ansvarar för föreningsutveckling och spelarutveckling på Skånes Innebandyförbund.
På lördagen samlas uppemot 250 spelare, födda 2008, för spelarutvecklingsturnering i Skurup. I turneringen deltar både flickor och pojkar från Skåne, Halland och Danmark.

Spelarna delas in i varsitt lag, fördelat över 18 lag med cirka 14 spelare i varje. Konstellationen gör att spelarna får prova på att spela med spelare som de till vardags inte tränar med.

– Det är ett jättebra sätt att sprida ut spelarna från sina föreningar. De får både spela med och mot spelare de annars inte spelar med eller möter i seriespelet. Men också få ha tränare som har sitt sätt att tänka, utifrån sin egen tränare. Turneringen är därför en bra förlängning i vår spelarutveckling, säger Mikael Jeppsson.

Vidare menar Mikael Jeppsson att spelarutvecklingsturneringen också fungerar som en scen om man har ambitioner att komma med i Skånelaget.

– Turneringen ger spelarna ytterligare ett tillfälle att visa upp sig för att komma med i Skånelaget.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS