Bildextra: Här spelar Tollarps IBK sina första hemmamatcher – någonsin

Publicerad
406843885 680509714262360 7950676287004071914 N
Historia har skrivits.
Två års väntan är äntligen över.
Nybildade Tollarps IBK bjöd på dramatik när de fick göra hemmapremiär.
Det brukar heta "den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge". Det kan Tollarps IBK intyga. Den nystartade föreningen från norra Skåne bildades 2021. Egentligen fanns det aldrig på kartan att bli en "riktig" förening. Men så gick man ur huse och det skulle snart visa sig att Tollarps ortsinvånare minsann har innebandy i ådrorna.
– Det blev billigare att som förening hyra hallen. Sedan började folk höra av sig och ville komma och spela. Det har varit ett positivt tryck sedan dag ett både bland ungdomar och vuxna och vi har ett tillräckligt stort gäng som vill satsa. Motionsserien är en perfekt start för oss, säger Daniel Lennartsson, ordförande i Tollarps IBK.

"Det gav oss mersmak"

Motionsserien, ja. Laget är nu inne på sin andra säsong i serien, men först nu har de fått äran att spela på hemmaplan i anrika Tollarps sporthall. Ett 50-tal kom för att se de blåklädda rubba Bromölla IBK och Örkelljunga IF i sammandraget. Trodde de. Istället bjöds publiken på en dramatik som hette duga. Första poängen för dagen trillade först in i match nummer två, efter att ha kryssat mot Örkelljunga.

Trots en poäng av sex möjliga är ändå ordförande Daniel Lennartsson nöjd.

– Jätteroligt. Det här gav oss verkligen mersmak att få spela på hemmaplan.

Då kan de gå in i fyran

Om TIBK får drömma fritt är man ett division 4-lag redan i höst. Men då krävs det att man får ihop ett större manskap för att visionen ska hålla ihop.
– Vi söker efter flera nya spelare, gärna yngre som kan vara med oss nästa höst. Då är förhoppningen att vi ska kliva in i seriespelet i division 4, berättar Daniel Lennartsson.

Tar vi ut svängarna ännu mer vågar Tollarp drömma större än så. Förhoppningen är att bredda verksamheten och erbjuda innebandy för fler ungdomslag än vad som finns i föreningen i dag.

– Vi tar det steg för steg. Vår grund är stabil och vi vill vara en fungerade klubb. Drömmen är ju om vi kan bli fler barn och ungdomslag och ett riktigt herrlag. Men för att få det att fungera behöver som sagt flera nya spelare och en tränare för herrlaget, säger Daniel Lennartsson.


Kiosken var väl laddad med såväl utbud som personal.


Lika laddat såg det ut på sekreteriatet.


Spelarna visade upp förväntansfulla miner inför den historiska matchen mot Bromölla.












Sedan var det bara att hämta andan inför nästa match.











Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se, Foto: Tollarps IBK

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS