Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Skånelagens första träningsmatcher

I helgen som var spelade våra Skånelag två träningsmatcher vardera i Varberg mot Västsvenska och Halland. Här nedan kan ni läsa våra ledares sammanfattning av sina tankar kring matcherna som spelades. 

Skåne (F16) – Västsvenska 4-3
Det blir alltid bra matcher mot våra grannar från västkusten. Denna gången började de bäst och vi fick slita lite till en början. Efter hand som matchen gick så växte vi in i den och fick bättre koll på motståndet. Dock var de vassare än oss och satte sina chanser medans vi hade det svårare. 

Underläge 1-3 och det var uppförsbacke. Men efter reduceringen till 2-3 så hade vi en bra känsla och när vi kvitterar till 3-3 i 6 mot 5 och sedan gör 4-3 så får Västsvenska det svårt att mobilisera kraft för att vända tillbaka och vi kunde hålla undan i 5 mot 6 i slutet av matchen. En bra genomförd match sett till helheten och vi tar med oss både bra och mindre bra delar från denna matchen.

Skåne (P16) Västsvenska 2-2
Inledningen av matchen var ungefär som man kunde förvänta sig. Det märktes att killarna sett fram emot att få dra på sig Skånetröjan för första gången, det är mycket vilja och fart men kanske inte riktigt så att vi minns och gör sakerna vi pratade om i omklädningsrummet inför matchen. Västsvenska har spelat en match redan och har möjligen skakat av sig lite av premiärnerverna. Västsvenska tar grepp om taktpinnen i första perioden och tar ledningen i numerärt överläge. I första pausen pratar vi om hur vi vill spela upp bollen och var vi vill sätta stopp för motståndarna och får mer struktur på spelet. Vi inleder andra med mycket energi och gör mål i första bytet för att sedan också ta ledningen. Resten av matchen byter vi chanser och båda lagen har duktiga målvakter som gör avgörande räddningar.

Västsvenska plockar målvakten i slutet av matchen och skapar tryck som vi tyvärr inte reder ut utan kvitteringen sitter efter att vi tappar markering i slottet. Överlag är vi nöjda med premiärmatchen, inga insläppta mål i fem mot fem och vi möter ett bra distriktslag där vi känner att vi skapar lägen genom hela matchen. Smolk i bägaren är Hugos skada i hans första byte, vi inväntar besked hur allvarligt det är och håller alla tummar för att det blir ett positivt besked efter vidare undersökningar i veckan.

Skåne (F16) Halland 8-0
Denna matchen var en försmak på en av matcherna i gruppspelet då vi kommer spela en returmatch mot Halland i SM. Tjejerna släppte bromsen och fick nästan maximal utdelning och vi ska vara noga med att göra jobbet även i Gävle då Halland kommer vara sugna på revansch där uppe. Inte mycket att skriva utan vi gör ytterligare en bra match och denna gången får vi en högre utdelning på de chanser vi skapar. Vi gör en stabil insats försvarsmässigt och framåt är det många av tjejerna som gör poäng.

Sammantaget är vi i ledarstaben väldigt nöjda med vårt första test inför SM och vi fick många svar som visar att vi kan och att vi i vissa fall kan lite mer om vi bara bestämmer oss för det. Nu tuffar tåget vidare mot fler träningar och matcher och det är en intensiv period för tjejerna nu så det gäller att vi ser till att alla är pigga och glad när bussen avgår mot Gävle. 

Skåne (P16) – Halland 9-6
Inför matchen valde vi att lägga lite extra fokus på vårt anfallsspel - vilket också gav utdelning skulle det visa sig. Det kändes som att vi var lite mer varma i kläderna nu och inleder matchen bättre än mot Västsvenska. Det är en tempofylld match och lagen följs åt målmässigt fram till 3-3 sedan gör vi ett ryck och går ifrån, mycket tack vare ett effektivt kontringsspel. En hel del känslor på slutet och Halland putsar siffrorna i slutet av matchen. Slutresultatet 9-6 känns rättvist över 60 minuter, vi spelar med bra disciplin och är effektivare än vad Halland är i denna matchen.

Våra Skånelag fortsätter nu i december både med träningar och träningsmatcher fram till det är dags för SDF-SM i Gävle 3-6 januari.

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2018-12-06, kl 11:29