Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Skånelagen är nu påväg till SDF-SM

Dagen är äntligen kommen för våra Skånelag, det är den 2 januari och spelare och ledare sitter på bussen och är påväg upp till Gävle för att spela SDF-SM.

Senast vi tog ett snack med ledarna för båda lagen hade de precis spelat två träningsmatcher var mot Halland och Västsvenska uppe i Varberg. Vi tog en ny pratstund med ledarna och de säger såhär om tiden de haft efter Varberg och om känslan att det äntligen är dags att dra igång på allvar.

Hur har rberedelserna sett ut sedan träningsmatcherna i Varberg i början av december?

Flickor 16 - Det har rullat på bra. Vi har haft ett par träningar och även ett gäng matcher där vi har fått testa vingarna och ställt frågor till laget som dem har löst galant. Vi avslutade 2018 med träningsläger i Munka som på många plan blev väldigt lyckat (även utan mobiler).

Pojkar 16 - Det har sett bra ut, träning och match i princip varje vecka där vi tagit kliv framåt i spelet för varje vecka som gått. I mellandagarna hade vi ett läger där vi filade på de sista detaljerna i spelet och nu är vi redo för SM.

Hur är känslan i laget såhär med mindre än 24 timmar kvar tills det drar igång på allvar?

Flickor 16 - Känslan är bra, musiken flödar och det känns som att dem hanterar nervositeten bra. För en hel del av dem är det fösta gången man skall spela den här typen av matcher. Mycket uppmärksamhet och många ögon som kollar. Vi hoppas att alla håller sig friska o krya. För snart är det dags att kavla upp ärmarna och visa resterande delen av Sverige vad Skåne har att komma med.

Pojkar 16 - Vi har en bra känsla i gruppen. Alla är friska och gruppen har blivit riktigt sammansvetsad under förberedelserna så ni kommer se ett Skånelag som ger allt för varandra ute på planen.

Vi kommer uppdatera kontinuerligt under de kommande dagarna på vårt Instagramkonto @skanesinnebandy och varje kväll kommer en sammanfattning av dagens matcher läggas upp på både hemsidan, Facebook och Instagram.

Alla matcher under SDF-SM webbsänds även och matcherna kan ni se på innebandy.tv

Imorgon (3/1) spelare Skåne följande matcher

11:30 Skåne F16 - Halland

13:00 Skåne P16 - Norrbotten

19:00 Gotland - Skåne P16

Hoppas ni följer våra killar och tjejers resa uppe i Gävle!

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-01-02, kl 15:55