Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

SDF-SM 2020

Idag åker våra två Skånelag med buss till Gävle och SDF-SM. Vi tog en kort pratstund med våra två distriktslagskaptener, Marcus Hedlund Flickor 16 och Erik Hensfelt Pojkar 16.

Hur känns det att äntligen vara påväg upp till Gävle och SDF-SM?
Flickor 16 - Det känns hur skönt som helst! Detta är dagen man väntat på ända sedan i april när vi drog igång första samlingen. Det har varit en lång och spännande process med många duktiga spelare. 
Pojkar 16 - Fantastiskt roligt. Alla förberedelser är gjorda och nu ser vi fram emot att SM ska börja.

Hur har era förberedelser sett ut från den uttagna truppen fram tills idag?
Flickor 16 - Vi började med en samling i veckan innan vi åkte till Varberg för att spela träningsmatcher mot Halland och Västsvenska. Där jobbade vi vidare med grunderna. Det blev förlust mot Västsvenska följt av vinst mot Halland. Vi tog med oss dem kvitton vi fick där och har jobbat vidare under samlingarna som följde därefter. 
Match blev det igen och denna gången mot ett blandat lag (div1/SSL) från Malmö FBC. Här blev det en tuff men lärorik match där vi jobbade hårt med försvaret och fick se oss besegrade. Vi har sedan haft en träning till, innan det blev dag för träningsläger i Malmö. 
Ett läger med fokus på dem sista detaljerna men även med fokus på att få ihop gruppen. Det är ett fantastiskt roligt gäng tjejer vi har med oss i år där alla bjuder på sig själv och sliter för lagets bästa. Det blev 3 träningar med  fokus på dem sista pusselbitarna och slipning på finessen. Vi spelade även 2 träningsmatcher varav den ena var mot fjolårets skånelag.
Pojkar 16 - Sedan vi tog ut laget i mitten av oktober har vi haft cirka 10 samlingar med träningar och matcher. Därutöver har vi haft ett läger i mellandagarna och spelat en träningsturnering mot Halland och Västsvenska.

Hur skulle ni beskriva säsongens Skånelag Flickor 16/Pojkar 16?
Flickor 16 - Jag skulle beskriva årets upplaga som en väldigt bra grupp med många olika specialegenskaper som bidrar till en grym bredd i truppen. Kombinera detta med slit och glädje så får vi en grym kombo som kommer att göra allt och lite till för att försvara dem skånska färgerna. Här finns en del spelare som kan sticka ut och bjuda på en hel del finess, det vill ni inte missa. 
Pojkar 16 - Årets upplaga av Pojkar 16 är ett hårt kämpande lag med många vinnarskallar.

Slutligen, vad är era förväntningar på denna säsongs SDF-SM som börjar imorgon?
Flickor 16 - Vi förväntar oss tuffa matcher där vi får jobba för poängen. Det är det vi har förberett oss på med många tuffa träningsmatcher. Vi hoppas också på en trevlig inramning av matcherna med mycket publik. Slutligen så hoppas vi ju även på att både vi och killarna får avsluta med en sen match den sista speldagen och att vi kan åka hem med en känsla av stolthet över vad vi presterat tillsammans. 
Pojkar 16 - Som alltid förväntar vi oss många roliga matcher mot duktiga spelare. Vi känner oss nöjda med förberedelserna och det ska bli kul att mäta krafterna mot Sveriges övriga distrikt.

SDF-SM spelas alltså i Gävle 3-6 januari och våra skånska tjejer och killar möter följande distrikt i gruppen: Småland, Gästrikland, Blekinge och Västernorrland.

3/1 13:00 Småland - Skåne (F16)
3/1 14:30 Småland - Skåne (P16)
4/1 12:00 Skåne - Gästrikland (P16)
4/1 13:30 Skåne - Gästrikland (F16)
4/1 18:00 Blekinge - Skåne (P16)
4/1 19:30 Blekinge - Skåne (F16)
5/1 10:30 Skåne - Västernorrland (F16)
5/1 13:30 Skåne - Västernorrland (P16)

Matcherna kan du se på webben här

Vi kommer även publicera en nyhet på hemsidan varje kväll med en sammanfattning av dagens matcher.

På vår Instagram (@skanesinnebandy) och på våra två lagkonton (@skanef16 och @skanep16), som sköts av spelarna själva, kommer ni kunna följa vad som händer under dagarna uppe i Gävle.

short_text    Skrivet av Ellen Tillman 2 januari 2020