Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Regelkunskap på 13-åringarnas spelarutveckling

Med Skånes Innebandyförbunds Spelarutveckling vill vi ta ansvar för utvecklingen av skånsk innebandy och aktivt vara med och utveckla individerna på röd nivå. Detta gör vi genom att vara mer än en sport där spelarna ska erbjudas mer än bara kvalitativa innebandyträningar. Under förra helgen fick 13-åringarna i spelarutvecklingen lära sig mer om innebandyns regler och domarskapet. 

Lördag den 18 september hade Spelarutveckling för Flickor och Pojkar 13 år sin årliga turnering där det spelas många korta matcher. Under denna heldag hade vi tre domarrepresentanter på plats för att dels döma matcherna och hjälpa ungdomarna att spela schysst, men också en domare som pratade med alla spelare om de viktigaste reglerna och där spelarna även hade möjlighet att själva ställa frågor.  

På plats för att prata regler var Iulia Cismaru, distriktsdomare i Skåne. Vi frågade henne om vad hon tycker är viktigt att känna till kring regler för dessa spelare:  

– Jag tycker att det är viktigt för 13-åriga spelare att veta de viktigaste reglerna, som till exempel när det är hög klubba och när det är otillåten trängning. Men även vem det är som väljer sida vid tekning, och hur man ska stå vid tekning mm. Samtidigt tycker jag att det är viktigt för dem att veta vad skillnaden mellan frislag och utvisning är för olika förseelser. Samt att känna till de flesta domartecken, så att de förstår domarna bättre. 

Iulia fick en hel del frågor av spelarna:

– Det var frågor om till exempel vad ihopslag betyder, alltså om spelet ska fortsätta eller inte. Finns det ett tecken för protest mot domslut? Oftast frågade spelarna om specifika situationer på plan vid en utvisning de hade varit med om. 

Vi tackar Iulia för pratstunden och önskar lycka till med dömandet under säsongen. 

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2021-09-28, kl 13:39