Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Från 1 november tillåts 300 personer på matcher

Folkhälsomyndigheten meddelade under torsdagen att gränsen för antalet åskådare inom idrotten får ett undantag och höjs till 300 personer från och med 1 november 2020.

Idrotten har under en lång tid haft en publikgräns på 50 personer, kopplat till den pågående pandemin. Men under torsdagen kom ett glädjande besked från Folkhälsomyndigheten och regeringen: från 1 november tillåts 300 personer på matcher.

– Det är absolut ett mycket positivt besked för Svensk Innebandy, beskedet om 300 i publiken kommer att göra stor skillnad ekonomiskt för många föreningar. Samtidigt är det viktigt att poängtera för samtliga föreningar ute i landet att med det här positiva beskedet följer också ett fortsatt stort ansvar. Alla arrangörer av innebandymatcher måste alltid säkerställa att det går att genomföra säkra arrangemang, med 300 i publiken blev det ansvaret nu större för alla, det är också viktigt att alla arrangörer inom regioner med lokala restriktioner tar ansvar för det som just nu gäller dem, som t.ex. inom region Uppsala fram till 3 november säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

När den nya publikgränsen börjar gälla innebär det att ett avstånd på minst en meter ska hållas mellan varje person i publiken. Undantaget gäller också endast för publikområden som har anvisade sittplatser och så länge arrangörer tar fortsatt ansvar och följer gällande rekommendationer. Regioner kan också ta individuella beslut om lägre publikantal beroende på regionalt smittläge.

Svensk Innebandy har tagit fram riktlinjer på förbunds- och distriktsnivå hur föreningar ska agera för att genomföra så säkra evenemang som möjligt. SIBF kommer nu efter det nya beskedet att ha en dialog med RF och samråd med övriga specialidrottsförbund i de stora lagbollidrotterna för att under nästa vecka att uppdatera Svensk Innebandys tävlingsreglemente och riktlinjer utifrån den ändrade förordningen. Därefter kommer Skånes Innebandyförbund uppdatera våra "Riktlinjer för innebandy i Skåne med anledning av Covid-19".

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2020-10-23, kl 09:44