Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Fokus återstart - Satsning på rekrytering

Vi återstartar skånsk innebandy och nu erbjuds föreningar att vara med i höstens satsning på rekrytering. Vi tar innebandyn till skolorna och ger killar och tjejer på låg- och mellanstadiet chansen att prova på världens roligaste sport tillsammans med utbildade instruktörer.

Anmäl er förenings intresse här!

Tidigare säsonger har vi på Skånes Innebandyförbund framgångsrikt drivit satsningen Fokus Tjejer tillsammans med er föreningar. Nu utökar vi den satsningen och ger såväl killar som tjejer på Skånes skolor möjligheten att börja spela innebandy. Satsningen innebär att en eller flera instruktörer/rekryterare besöker idrottslektioner på skolor på er ort för att berätta om och visa upp vår sport. Skolbesöken följs sedan upp av prova-på-träningar där ni föreningar är på plats tillsammans med rekryterarna. Efter prova-på-träningarna tar ni föreningar vid och fortsätter introducera barnen till innebandy på ordinarie träningstider.

Det övergripande syftet med satsningen är att rekrytera nya killar och tjejer runt om i Skåne som vill börja spela innebandy. Satsningen riktar sig till barn på låg- och mellanstadiet, vilket motsvarar grön och blå nivå. 

Sedan vi genomförde den framgångsrika satsningen med Fokus Tjejer så har vi en tydlig checklista vi följer för att rekryteringsinsatsen ska bli lyckad för er. Vi får ekonomiskt stöd för satsningen, som därmed blir kostnadsfri för föreningar och vi har också möjligheten att arvodera personer som genomför skolbesöken och prova-på-träningarna. Dessa personer får gärna vara från er förening, och annars löser Skånes IBF en instruktör.  

Satsningen kommer dra igång under hösten, men anmäl ert intresse redan nu så kan vi tillsammans förbereda rekryteringsinsatsen på bästa vis. Ta chansen och anmäl er förenings intresse här så återkommer vi från Skånes Innebandyförbund inom kort för vidare dialog. 

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-06-10, kl 16:37