Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Dag 4 SDF-SM

Sista dagen för våra två Skånelag på SDF-SM och de båda spelar en varsin placeringsmatch. Vi avslutar äventyret uppe i Gävle med två vinter sista dagen som innebär en 5e plats för Flickor 16 och en 9e plats för Pojkar 16.

Match om 5e plats: Skåne F16 - Västmanland

Tjejerna tar ledningen tidigt i matchen efter ett frislag i hörnet som Elin Lindahl tar hand om och passar upp till Moa Nilsson på backen som skjuter och gör 1-0, tid 02:05. Elin Lindahl får med sig en utvisning när hon måste stoppas med ett slag från Västmanland för att inte komma fri med målvakten, tid 04:34. Tjejerna skapar en del lägen i powerplay men det vill sig inte riktigt och det står fortsatt 1-0 när Västmanland blir fulltaliga igen. 11:47 hittar Västmanland igenom med en diagonalpass till bortre stolpen där en Västmanlandsspelare står och kvitterar till 1-1.

Målen i andra perioden kom de första 35 sekunderna. Efter 30 sekunder bryter Västmanland en passning och gör sedan snyggt 1-2 genom ett skott upp i krysset. På tekningen efter målet så tekar Tindra Karlsson framåt till Minna Karlsson som direkt sätter dit kvitteringen till 2-2, tid 00:35.

I tredje perioden passar Minna Karlsson till Evelina Rembsson Pålsson som sätter ditt det viktiga ledningsmålet 3-2 vid tiden 05:12. Vid tiden 10:45 gör Maja Ekström sedan det matchavgörande 4-2 målet på egen hand efter en tilltrasslad situation framför Västmanlands mål. Västmanland tar timeout vid tiden 13:27 och tar ut målvakten och spelar 6 mot 5 när spelet återupptas. Västmanland får till en reducering till 4-3 i spel 6 mot 5 vid tiden 14:20. Resten av matchen lyckas tjejerna ha kontroll över och vinner rättvist matchen. 
Slutresultat 4-3 och 5e plats i SDF-SM

Ledarnas kommentar om matchen - Ja efter en tuff kvartsfinal förlust så är det ett sargat och besviket lag som landar på hotellet på lördagskvällen. Efter att ha haft en samling och pratat igenom matchen samt morgondagens utmaning så var det dags att sova och ladda om batterierna. Allt eftersom uppvärmningen går så stegras energin och glöden i ögonen börjar komma tillbaka. Vi ledare tycker tjejerna sliter och krigar på bra genom hela matchen men precis som i tidigare matcher så har vi svårt att sätta våra chanser. Vi producerar läge på läge men får inte riktig till den sista touchen... Därför är det extra skönt att kunna vinna sista matchen tillsammans när vi vet att vi är det bättre laget! 
Vi ledare vill tacka alla spelare som med hjärta och själ har kämpat och slitit för att försvara de skånska färgerna! Stort tack även till alla er i publiken och er där hemma som har stöttas oss genom applåder och glada tillrop via sociala medier!

Match om 9e plats: Skåne P16 - Västmanland

I första perioden tar killarna ledningen tidigt efter 01:59. En passning från Filip Bertilsson skär igenom hela försvaret till Wiggo Hanson som gör 1-0. Knappa minuten senare gör killarna 2-0 genom ett snyggt "klapp klapp spel" som avslutas med passning av Tevin Lindqvist till Elvis Holm, tid 02:47.

I andra perioden dröjer det fram till 08:28 innan vi får periodens första mål. Efter ett lågt skott utifrån av Axel Lindkvist med passning från Elvis Holm har vi 3-0 i matchen. Minuten senare reducerar Västmanland till 3-2 efter att ha fått tag i en retur efter skott utifrån, tid 09:29. 10:01 åker Elvis Holm ut 2 minuter för upprepade förseelser. I efterföljande powerplay för Västmanland reducerar de till 3-2 efter skott från slottet.

I tredje perioden får Hugo Jacobsson utvisning för slag, tid 02:39. Killarna klarar av spelet i boxplay men Västmanland fortsätter ha ett stort tryck mot killarna. De håller undan och gör istället ett väldigt viktigt 4-2 mål genom David Lennartsson assisterad av Tage Jönsson, tid 09:49. Vid tiden 12:05 reducerar Västmanland till 4-3. Västmanland tar sedan timeout vid tiden 13:30 och tar därefter ut målvakten och spelade 6 mot 5. Killarna står emot det och vinner rättvist. 
Slutresultat 4-3 och 9e plats i SDF-SM

Ledarnas kommentar om matchen - Sista matchen i SM är över och vi avslutar på bästa sätt med en vinst. Vi hade kommandot i början och i slutet av matchen och trots en dipp i mittenperioden håller vi ifrån och hittar energi. Framförallt energin och lagandan är det vi är mest nöjda med i turneringen, vi har alltid hållit ihop som ett lag, trott på varandra och peppat varandra i varje match. Vi sammanfattar en bra turnering där vi bjudit på tempofyllt spel. Vi har fått spela tighta matcher, och var nära att ta oss vidare till kvartsfinal från en jämn grupp. Dessutom visar vi med våra två avslutande matcher att vi har varit ett lag att räkna med. Vi vill tacka alla spelare i truppen, ni har under turneringen skött er exemplariskt och alltid gett 100%! Dessutom vill vi tacka alla supportrar som följt oss och hejat på oss under veckan för ert stöd!

Vi vill avsluta med att tacka er supportrar som har befunnit er på plats i Gävle och skapat en härlig stämning på läktaren och även till er hemifrån som har följt tjejerna och killarnas äventyr i Gävle och skickat peppande ord på sociala medier!

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-01-06, kl 16:20