Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Dag 3 SDF-SM

Dag 3 började med de två sista gruppspelsmatcherna en match får tjejerna och en match för killarna. Tjejerna gick igenom gruppspelet obesegrade och tog då en förstaplats i gruppen. Killarna behövde vinna sista gruppspelsmatchen mot Örebro för att ta sig till kvartsfinal. De föll tyvärr i denna match. Tjejerna spelade kvartsfinal under eftermiddagen och killarna en första placeringsmatch för platserna 9-12.

Hälsingland/Jämtland/Härjedalen - Skåne Flickor 16

Tjejerna sätter ett stort tryck direkt mot motståndarna och har ett stort bollinnehav. Det dröjer dock till 08:12 innan första målet i matchen kommer. Det är Wilma Holmkvist som lägger in en höjdboll mot mål som målvakten inte lyckas greppa utan Ebba Eek som står framför mål får tag i bollen och gör 0-1. Vid tiden 10:29 snor Minna Karlsson bollen från motståndarna och sätter bollen snyggt upp i nättaket till 0-2.

Efter 04:48 i andra perioden slår Minna Karlsson en diagonalpass till bortre stolpen där Tove Kastrup påpassligt står och slår in bollen i mål och gör 0-3. Vid tiden 06:55 tar Maja Ekström bollen från motståndarna i fickan och driver in mot mål och lägger kyligt in bollen på första stolpen som innebar 0-4 till Skåne. Motståndarna drar på sig en utvisning för upprepade förseelser vid 09:14. Bara tre sekunder in i powerplay gör Maja Ekström 0-5 på pass från Ida Wensley. Vid målet som innebär 0-6 har vi samma målgörare och assistspelare till målet, Maja Ekström gör sitt tredje mål i perioden och ett äkta hattrick som assisteras av Ida Wensley, tid 13:44.

Efter 04:35 får Maja Ekström en passning från Moa Nilsson och gör sedan en soloprestation fram till mål och sätter 0-7 högt i mål. Efter 07:50 får Ebba Eek en passning från Wilma Holmkvist framför mål och gör 0-8. 30 sekunder senare skjuter Lina Neglen ett otagbart slagskott med en passning från Ida Wensley som innebär 0-9, tid 08:20. 12:18 passar Emilia Losell till Lina Neglen som sätter målet som innebär tvåsiffrigt, 0-10. Med en minut kvar av matchen gör tjejerna 0-11 genom ett snyggt "klapp klapp spel" som avslutades med passning av Wilma Holmkvist till Ebba Eek som gör 0-11. Slutresultat 0-11

Ledarnas kommentar om matchen - Tidig morgon… Trotts den tidiga morgonen så är tjejerna förvånansvärt pigga och hjälper varandra att tagga igång.  Det är på förhand en ”enklare” match och sådana är inte enkla. Vi har det lite studsigt i början men sedan rullar det bara på. Vi gör en stabil insats och jobbar hårt i dem lägen där det behövs för att hjälpa Nova i kassen att hålla nollan.

Örebro - Skåne Pojkar 16

Killarna tog initiativet direkt i första perioden och skapade ett bra tryck mot Örebro. Vid tiden 05:17 gör de också 0-1 genom ett zorromål av David Lennartsson, assisterad av Wiggo Hanson. Strax innan perioden är slut kvitterar Örebro till 1-1 efter en spelvändning, tid 14:11.

Efter bara en minut i period 2 får David Lennartsson utvisning för lyftning av klubban. Efter några svettiga räddningar av Henrik Wenell så klarar killarna 2 minuter boxplay. Örebro drabbas sedan av en utvisning för liggande spel vid tiden 08:20. Killarna skapade en del chanser men det blir tyvärr inget mål i powerplay. Örebro drabbas även av ytterligare en utvisning, denna gång för låsning av klubban vid tiden 11:55 men det blir inget mål i detta powerplay heller.

I tredje perioden tar killarna åter ledningen i matchen genom ett 1-2 mål av Tevin Lindqvist utan assist, tid 01:52. Vid 05:52 snor en örebrospelare åt sig bollen vid ett bolltapp vid halva plan och kvitterar till 2-2. Oskar Tapper drabbas av en utvisning 07:54 för slag. I detta överläge för Örebro tar de ledningen med 3-2 efter ett skott upp i krysset, tid 08:11. När klockan står på 11:53 tar Skåne timeout och när spelet återupptas igen så väljer de att ta ut målvakten för att spela 6 mot 5. Killarna radar upp en del chanser men kommer inte närmre än en boll som dansar på mållinjen. Istället så stänger Örebro matchen genom att göra 4-2 i öppet mål vid tiden 12:29. Slutresultat 4-2

Ledarnas kommentar om matchen - Det var en tuff och jämn match som vi var tvungna att vinna för att gå vidare. Vi kommer taggade till matchen, och börjar matchen med att sätta ett bra tempo. Det blir en jämn match där vi tyvärr inte har turen på vår sida och nu får vi ladda om för två placeringsmatcher som spelas ikväll och imorgon förmiddag.

 

Kvartsfinal: Skåne - Västsvenska Flickor 16

I första perioden tar Västsvenska ledningen direkt på en spelvändning efter 01:41. Tjejerna kvitterar till 1-1 genom en fin passning av Maja Ekström fram till Minna Karlsson som sätter 1-1. Med mindre än 1 minut kvar av första perioden drabbas Tindra Karlsson av en utvisning för upprepade förseelser, tid 14:06. Tjejerna tar över allt mer av matchen efter kvitteringen men det blir inget mer mål i första perioden.

Tjejerna börjar andra perioden med boxplay som de klarar av på ett bra sätt. Efter 04:28 står en Västsvensk spelare fri framför tjejernas mål vilket medför att Västsvenska kan ta ledningen med 1-2.

I tredje perioden får Västsvenska utvisning för liggande spel, tid 03:23. Tjejerna skapar många bra lägen men det blir inget mål i powerplay. Tiden 09:28 får Västsvenska ännu en utvisning, denna gång för låsning av klubban. Tjejerna lyckas inte heller under detta powerplay göra mål. Västsvenska drar istället på sig ännu en utvisning vid tiden 13:09 för många spelare på plan. I samband med utvisningen tar Skåne en timeout. Skåne chansar sedan och tar ut målvakten och spelar 6 mot 4. Tjejerna skapar en del lägen men det är Västsvenska som punkterar matchen med ett 1-3 mål i tomt mål. I samband med målet beträder den utvisade Västsvenska spelaren planen och för därför en till utvisning för felaktigt beträdande av spelplan. Tjejerna ger det ett sista ärligt försök men i en duell får Ida Wensley utvisning för otillåten trängning, tid 14:41. Slutresultat 1-3

Placeringsmatch 9-12: Skåne - Södermanland Pojkar 16

Första perioden bjöd på rätt många lägen från båda lagen. Vid tiden 07:08 tar Södermanland ledningen med 0-1 efter en diagonalpass med efterföljande skott. Södermanland drabbas sedan av en utvisning för otillåten trängning, tid 10:48. Killarnas två första skott i powerplay tar båda i stolpen men det tredje skottet går i mål. Elvis Holm passar till Wiggo Hanson som kvitterar till 1-1.

Vid tiden 03:54 i period två hittar Sörmland in med bollen till en fri spelare i slottet som gör 1-2. Södermanland utökar sin ledning till 1-3 genom en spelvändning, tid 04:34. Knappa minuten senare gör Södermanland även 1-4, tid 05:17. Vid tiden 13:35 drabbas Södermanland av en utvisning för slag. Killarna skapar några lägen men utan att göra något mål.

I period tre dröjer det inte särskilt länge innan den första reduceringen kommer av killarna. 03:55 gör Filip Bertilsson 2-4 genom ett skott långt utifrån som letar sig hela vägen i mål, assist David Perntoft. Det dröjde till slutet av perioden innan vi fick nästa mål. 13:18 reducerar killarna ännu en gång, i spel 6 mot 5 gör Jonatan Svensson 3-4 assisterad av Wiggo Hanson. Killarna fortsätter efter detta spela 6 mot 5 och det ger utdelning, kvitteringen kommer med 24 sekunder kvar av matchen genom ännu en gång Jonatan Svensson med assist Wiggo Hanson.

4-4 efter ordinarie tid och det innebar förlängning i 10 minuter. Efter 02:29 får Södermanland utvisning för liggande spel. Killarna lyckas inte göra mål i powerplay men har ett stort tryck mot Södermanland. Vid tiden 07:00 assisterar Jonatan Svensson till Tevin Lindqvist som gör det avgörande 5-4 målet som innebar en upphämtning från 1-4 till 4-4 och sedermera vinst i förlängningen. Slutresultat 5-4

Ledarnas kommentar om matchen - Efter förlusten mot Örebro var vi revanschsugna och taggade på att resa oss igen. Dock hamnar vi i underläge efter en jämn första period och en sömnig andra period. I tredje perioden tar vi över matchen, har bra press på motståndarna och hämtar i slutet ikapp till lika och förlängning. Den återhämtningen gav oss energi att fortsätta diktera villkoren i förlängningen och vi lyckas tillslut få in segermålet och vinner rättvist! Nu laddar vi för att avsluta SDF-SM resan med ännu en seger imorgon.

 

Morgondagens (6/1) två sista matcher är 

09:30 Skåne F16 - Västmanland (om 5e plats)

12:30 Skåne P16 - Västmanland (om 9e plats)

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-01-05, kl 22:40