Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Dag 2 SDF-SM

Andra dagen uppe i Gävle och våra tjejer och killar spelade en match vardera under dagen. 

Skåne - Västernorrland Flickor 16

Tjejerna börjar matchen starkt och får med sig en utvisning efter 02:40 då en spelare i Västernorrland åker ut 2min för slag. I powerplay skjuter Tindra Karlsson ett skott från kanten som målvakten släpper en retur på, denna retur snor Minna Karlsson åt sig och sätter 1-0, tid 03:35. Tjejerna fortsätter spela bra och vid tiden 06:51 gör de 2-0 genom en fin brytning av Minna Karlsson som kommer fri mot målet men passar osjälviskt och kyligt till Tindra Karlsson som sätter bollen högt i mål.

I andra perioden hade tjejerna stora delar av bollinnehavet men det var Västernorrland som gjorde periodens enda mål efter 12:12. En spelvändning där först Anna Florentzson gör en fin räddning men där Västernorrland får tag i returen och gör 2-1. Strax innan periodpaus bryter Elin Lindahl in framför mål vilket resulterar i en utvisning till Västernorrland för lyftning av klubban, tid 14.45.

I tredje perioden så har tjejerna ett riktigt långt anfall som tillslut leder till mål och 3-1 på resultattavlan. Målet gjordes av Minna Karlsson som assisteras av Tindra Karlsson, tid 07:45. När det är 5 minuter kvar av matchen så avlossar Tove Kastrup ett skott som målvakten måste lämna retur på, denna retur tar Minna Karlsson hand om och sätter därmed 4-1. Slutresultat 4-1

Ledarnas kommentar om matchen - Nu är tåget i rullning....Efter en nervös match igår så var det ett grymt taggat gäng tjejer som gör entré i Jervallen Arena. Vi börjar med en helt annan intensitet och har en betydligt bättre kvalité i spel med bollen vilket också ger utdelning i form av 2-0 i period 1. Vi svackar något under period två där vi släpper över taktpinnen något till Västernorrland. Det varar dock inte länge utan tar tillbaka den kort därefter. I tredje perioden så går vi in starkare och är bättre från minut 1 till slutsignalen ljuder och matchen är slut. Vi jobbar vidare med femmorna och slipar på detaljerna.
Med vilja, mod och glädje krigar vi för dem skånska färgerna!

Skåne - Västergötland Pojkar 16

Första perioden var det två lag på planen som inte använde någon broms utan det var full fart direkt från start med extremt hög energi som även spädes på genom båda lagens vilt hejande supportrar. Vid tiden 04:36 drabbas Västergötland av en utvisning för otillåten trängning. 30 sekunder in i powerplay slår Axel Lindkvist en diagonalpass genom Västergötlands box till Wiggo Hanson som drar på ett direktskott som resulterar i 1-0. Hugo Jacobsson får en utvisning för obstruktion efter 10:01 och Västergötland kvitterar 13 sekunder in i deras överläge till 1-1.

Andra perioden börjar bra för Västergötland som efter 01:09 gör 1-2. Kort därefter får Västergötland även en straff, tid 03:16, det blir dock inget mål utan Henrik Wenell storspelar i mål och räddar straffen. Trots den räddade straffen så utökar Västergötland sin ledning kort därefter till 1-3, tid 05:05. Glädjen för dem blir dock kortvarig då killarna reducerar till 2-3 genom Hugo Jacobsson med assist från Jonatan Svensson, tid 05:45. Västergötland får en utvisning för lyftning av klubban vid 09:18. Killarna tar tillvara på överläget där Elvis Holm skjuter ett slagskott för styrning från mittcirkeln som Jonatan Svensson snyggt styr in i mål för 3-3, tid 09:39.

I början av tredje perioden slår Hugo Jacobsson en diagonalpass framför mål till Axel Göransson som på volley gör ledningsmålet 4-3, tid 02:02. Strax därefter 02:55 drar Västergötland på sig en utvisning, denna gång för slag. Killarna lyckas dock inte förvalta överläget utan istället gör Västergötland 4-4 efter 04:54. Några sekunder senare, tid 05:09, får Elvis Holm utvisning för obstruktion. Killarna klarar av underläget utan några problem och precis när Elvis kommer in på plan igen från utvisningsbåset får han bollen i ett friläge och rundar målvakten och gör 5-4, tid 07:15. Vid tiden 08:36 får Västergötland ett frislag som de förvaltar på bästa sätt genom att sätta kvitteringen 5-5 och vid tiden 11:25 gör de även ledningsmålet 5-6. Skåne begär timeout efter 13:12 och väljer därefter att ta ut målvakten i ett sista försök att få till en kvittering. Målet uteblir dock trots några bra chanser och killarna förlorar matchen. Slutresultat 5-6

Ledarnas kommentar om matchen - Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mellan två jämnt matchande lag. Vi kom ut riktigt taggade och startade också matchen i ett bra tempo som gjorde att vi tog ledningen. Vi hade sen många bra lägen och bra powerplay men lyckas inte vinna och förlorar med uddamålet. Sur förlust. Men nu gäller det att vi laddar om för en helt avgörande match mot Örebro imorgon förmiddag.

Imorgon (5/1) spelar våra killar och tjejer sina sista gruppspelsmatcher

09:00 Hälsingland/Jämtland/Härjedalen - Skåne F16

10:30 Örebro - Skåne P16

Våra tjejer är redan klara för kvartsfinal men det återstår att se om de slutar 1a eller 2a i gruppen. Killarna har en direkt avgörande match mot Örebro där de behöver vinna för att ta sig vidare till kvartsfinal. Efter morgondagens två förmiddagsmatcher kommer det en uppdatering om när och vad det blir för matcher under eftermiddagen/kvällen. 
Glöm inte att ni kan se alla matcher under SDF-SM på innebandy.tv

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-01-04, kl 21:58