Grunden i innebandy är relativt enkel. När vi har bollen är vi i anfall oavsett var på banan vi är och målet är då att vi ska göra mål. På motsatt sida är det givetvis så att om andra laget har bollen och är då i anfall så är vi givetvis i försvar och målet är då att försöka ta tillbaka bollen. För att öva på detta så delar vi med oss av tre st övningar, en för vardera nivå och alla med spelet i centrum. 

För GRÖN nivå har vi Lilla Coast to Coast. En övning att lära sig driva med boll men också att lära sig återerövra. Där båda ges möjlighet till att lära sig spegelförhållandet mellan anfall och försvar. Alltså att man är i anfall när man har boll och i försvar när man inte har bollen. 

För Blå nivå finns Mellan Coast to Coast där man har samma grund men med 2 spelare i anfall och 2 spelare i försvar. För att få lite mer alternativ och därmed ges möjlighet att prova olika lösningar för att komma till avslut och göra mål. 

För RÖD nivå finns Stora Coast to Coast som ligger mycket i Spelfaserna Omställningar och Komma till Avslut. En fartfylld övning som har många dimensioner och erbjuder många delar av spelet både som lag och för individen att öva i. 

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS