Rebecca tackar för sig

Nu är det dags att summera Fast Forward Girls första år. Vi har haft en fantastisk säsong där vi träffat så mycket härliga tjejer. Innan vi blickar framåt mot nästa säsong gjorde vi en snabb intervju med Rebecca som kommer att sluta som projektledare sista maj där hon fick summera säsongen som varit.
Hur har året varit?

Att få jobba och utveckla projektet har varit så lärorikt och jag kan inte tänka mig ett roligare jobb. Att få vara med forma forma och skapa FFG från ingenting och se hur projektet växt har varit så häftigt. Samtidigt har det även varit en utmaning att få logistiken att funka med planering av skolor, träningar och besök så att allt rullat på. Allt från att hjälpa till att designa loggan, till skolbesöken och träff med andra distrikt har varit så lärorik och roligt!

Blev det som förväntat?
Projektet blev så mycket större än vad jag hade föreställt mig. När vi planerade förra året hade jag mest fokus på att kunna besöka skolor och genomföra träningar men allt växte ganska snabbt. Det har varit mycket mer runt om just tiden på planen med tjejerna som jag inte hade räknat med men allt har varit fantastiskt roligt.

Vilket är ditt bästa minne?
Det bästa minnet måste varit från Söderköping när jag hade besökt skolan och en tidig söndagsmorgon skulle dra igång den första prova-på-träningen. Jag och Sara var nervösa att inga tjejer skulle dyka upp och vi var ensamma i hallen fram tills fem minuter innan träningen skulle börja. Då sprang 22 tjejer in i hallen och vi hade världens roligaste träning. Så lyckat att skolbesöket lockade så många tjejer till föreningens egna träning.

Hur ser du på FFG idag med ett års erfarenhet?
Även om vi har åstadkommit mycket på ett års tid så tror jag att projektet kan bli hur stort som helst om rätt folk jobbar med det här. Jag tror och hoppas att ett större samarbete kan göras med andra distrikt under gemensam FFG-flagg och att vi tillsammans kan jobba för att utveckla svensk innebandy och tjejverksamheten. FFG kanske till och med kan bli internationellt.

Vad har varit roligast?
Det roligaste har varit att träffa alla härliga tjejer runt om i Östergötland. Jag har nog träffat runt 1000 tjejer i skolorna och i de befintliga lagen och det är så kul att alla olika möten har blivit så lyckade. De tjejerna jag har träffat har gett mig så mycket energi och glädje. Det kommer att bli tomt att inte åka runt i alla hallar runt om i Östergötland. Sen har det även varit fantastiskt att träffa alla ledare i lagen som jag besökt och se hur engagerade och stolta de är över sina lag. Jag har verkligen förstått vilken tid och engagemang de lägger ner för deras tjejer och är otroligt imponerad.

Det har varit en ganska stor medial uppmärksamhet. Hur har det varit?
Även detta har blivit större än jag trott. Den första tidningsartikeln som skrevs om projektet gjordes redan innan jag gjort de första föreningsbesöken förra våren och det har bara fortsatt. Alla besök från Svensk Innebandy, SVT och Corren har varit så roliga och även där har jag träffat fantastiska människor som gjort reportagen. Mest nervöst var när Sveriges Radio hörde av sig och ville att jag skulle komma och köra live i studion. Jag tyckte det gick katastrofdåligt men responsen efteråt har dock varit överväldigande vilket känns kanonbra såklart.  FFG tycker jag är värd all uppmärksamhet de kan få, det är verkligen ett superinitiativ.


Är det några du vill rikta ett särskilt tack till efter din tid i FFG?
Först och främst tack till hela ÖIBF:s styrelse som beslutade att startade upp detta  initiativ, det var ett modigt beslut! Tänk vilken succé det blev! Tack Johan all stöttning som alltid funnits vid min sida när jag behövt hjälp. Jag har fått ett väldigt stort förtroende som jag har kunnat växa med och för det är jag otroligt tacksam.

Tack jordens mest fantastiska tjejer Filippa, Sara, Charlie, Cornelia och Lina som åkt ut till träningar för att utveckla Östergötlands tjejinnebandy. Jag vet att det inte alltid har varit lätt och att de många gånger har tvingats pussla med deras egna scheman för att kunna ställa upp - ni är så grymma allihop. Ett stort tack även till Alice och Majken för att ni funnits där när det behövts och bidragit med härlig energi.

Till sist, stort tack till Fredrik som har drivit, utvecklat och stöttat mig i rollen som projektledare under hela året. Det har varit en fantastisk resa att få göra med honom och han slutar aldrig att förvåna. Är det inte den ena nya iden på vad vi ska göra så är det det andra. Utan Fredrik skulle FFG aldrig blivit så lyckat och jag är så stolt över att ha fått gjort det här tillsammans med honom.

Har du några bra tips till nästa projektledare?
Var ute i god tid och planera noga, det krävs för att allt ska gå ihop. Våga bolla egna idéer och tankar med ledningen och utvecklingsansvarig för att skapa en så bra utveckling som möjligt för flickinnebandyn och våga prova nya saker. Men framförallt njut av att träffa alla härliga tjejer -  för det här är verkligen världens roligaste jobb!

/Rebecca Bagge
Stolt FFG:are

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS