Camp för målvakter, BLÅ och RÖD nivå

Äntligen klart med målvaktsutbildning där vi vänder oss till flick- och pojkmålvakter inom kategorierna BLÅ (9-12 år) respektive RÖD (12-16 år). 
Henrik Ojeda, till vardags målvakt i Lillån IBK:s Allsvenska lag. Han kommer vägleda målvakterna på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Vi träffade Henrik för att lyssna av hans tankar... 

Varmt välkommen till Örebro Läns Innebandyförbund och den nya satsningen på målvakter

Tack, känns toppenbra. Blev glad när ni hörde av er. 

Ska vi börja med en presentation av dig, vem är du? 

Mitt namn är Henrik Ojeda, jag är 23 år och kommer från Strängnäs. Hösten 2017 flyttade jag hit till Örebro för att börja studera till Systemvetare, nu till hösten ska jag påbörja mitt sista år.
Innan jag flyttade till Örebro jobbade jag tre år som lärarresurs på en friskola i Strängnäs. Jag vikarierade även som idrottslärare under en termin på samma skola.

Intressant, hur ser din "Innebandyresa" ut? 

Min innebandykarriär började när jag var 8 år i Strängnäs. Under gymnasietiden spelade jag för Nykvarn. Efter gymnasiet spelade jag i Strängnäs i ytterligare tre år innan jag flyttade till Örebro för studier och började då spela för Lillån.
Under dessa år har jag hunnit: 
- Ansvara för två målvaktsträningar för Strängnäs IBK
- Ansvara för en målvaktsträning för Lillån IBK
- Deltagit i Selected Player Camp på Gotland
- Spelat för Södermanlands distriktslag tre gånger
- Vunnit två DM-guld
- Gått upp till Allsvenskan med Strängnäs säsongen 14/15 och säsongen 17/18 med Lillån

Wow, med tanke på din ålder så har du hunnit med en del. Din känsla inför höstens utbildningar? 

Det ska bli kul att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till alla som kommer på målvaktscampen. Hoppas vi ses där! 

Vad kan deltagarna förvänta sig kring innehållet? 

Camperna för BLÅ respektive RÖD har samma grund, men innehållet är förstås anpassat för de olika kategorierna. 
Grunden är, 
45 min teori inkl smörgås 
30 min ombyte
75 min praktik 
30 min teori med tilltugg 

Teoridelen kommer framförallt handla om Självförtroende, Psykologi, Träningsmoment och Matchmoment medans det praktiska passet innehåller Målvaktspositionering, Närspel, Målvaktsfys, Returkontroll, Spelet runt målet, Pröva på olika sidledsförflyttningar. 

BLÅ Nivå - Fokus på grunderna 
RÖD Nivå - Finslipa och justera positionering vid olika matchsituationer 

För att erbjuda en bra kvalité så misstänker jag att det måste finnas ett maxtak på antalet anmälningar, hur ser det ut?

Stämmer. Då ni önskat att det ska vara kvalitativa pass så är maxantalet 12 målvakter per utbildningstillfälle. Då kan jag garantera att både teori och praktik blir kanon! 

Annat du vill nämna?

Det viktiga är att få till bra målvaktsträning i lagens vardag. Därför kommer jag träffa de vuxna (föräldrar och ledare) som är på plats. Dessa får information om vad jag sagt på teorin samt ge en del praktiska tips. Dessa vuxna sätter jag mig med i samband med att målvakterna byter om! 

De som är intresserade, ni kan läsa vidare här...

Camperna är upplagda bland Örebro Läns Innebandyförbunds utbildningar. Där kan man läsa mer om hur man anmäler sig, kostnad, platser, mm. 
Svarar inte sidan upp på de frågor du har, kontakta i så fall Jörgen Hallberg. Hans uppgifter finner ni här. 

short_text    Skrivet av Jörgen Hallberg 8 maj 2019