Vill ni som förening starta eller utveckla er Parasport verksamhet?

Idrott skall vara något för alla, oavsett förkunskaper, fysiska eller mentala förutsättningar.

Personer med funktionsnedsättningar har precis som alla andra behov av rörelseglädje och möjligheten att få träffa kompisar och vara en del av den fantastiska idrottsvärlden med just lagkamrater och ledare.

Att bli sedd och stöttad av ledare, att bli inspirerad att utmana sig själv och se sig själv utvecklas kan tyckas som en självklarhet men tyvärr ofta något som inte blir verklighet då fritidsaktiviteterna ofta kan lysa med sin frånvaro

G.U.D satsar stort på att få fler i rörelse. Ta chansen att starta Paraverksamhet i er förening - eller utveckla verksamheten i er förening.

Starka samverkanspartners är Gävleborgs och Dalarnas Parasportförbund.

Genom att erbjuda föreningar och initiativ stöttning, utbildning, evenemang och prova på verksamheter kan personer med funktionsnedsättningar få chansen att bli en del av idrottsvärlden oavsett vilka utmaningar man står inför.

Tillsammans erbjuder vi meningsfulla fritidsaktiviteter på lika villkor där individen sätts i centrum och aktiviteter formas och skapas efter idrottarens behov och förutsättningar.

Allt för att så många som möjligt skall vara med i idrotten så länge som möjligt i en så bra miljö som möjligt.

Ta kontakt monika.tilander@innebandy.se om ni som förening är intresserad att få processtöd, tips med idéer, utvecklingsstöd, hjälp med processansökan eller dylikt.

För föreningar finns det under 2023-2024 möjlighet att söka projektmedel för paraverksamhet.


Sökbara medel för föreningar 2023 - Svenska IBF (innebandy.se)

 

Information och anmälan GUD-serien

Anmälan Till GUD Parasportserie 2023 2024

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS