Emelie Wibron om den stora utmärkelsen: "Finaste man kan få"

Publicerad
001A9381
Häromdagen blev det klart att Emelie Wibron, med Sundsvalls IBF som moderklubb, blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare på damsidan. Det är första gången Thorengruppen IBK:s Emelie Wibron tilldelas utmärkelsen och Maja Viström, också från vårt distrikt, hamnade på en ärofylld tredjeplats på listan.

Vi har tagit chansen att prata lite med Emelie om utmärkelsen:

Vad betyder den här utmärkelsen för dig?
- Jag har alltid lagt fokus på att göra allt jag kan för att vi som lag ska vara bäst och vinna finaler. Så individuella utmärkelser är verkligen bara en bonus, men detta är ju så klart den finaste man kan få så jag blev jätteglad när jag fick reda på det.

Att kallas komplett som innebandyspelare, hur känns det att höra det?
- Det är inget jag tänker så mycket på, för efter varje match jag spelat finns det saker jag själv tycker att jag skulle kunna ha gjort bättre. Så jag försöker hela tiden fortsätta bli ännu bättre även om jag kan hålla med om att jag är ganska allround som spelare.

Du har vunnit det mesta man kan vinna, vad motiverar dig att fortsätta och vad är nästa mål?
- Jag tycker fortfarande att det är så kul att spela innebandy. Inte bara att vinna finaler, utan jag tycker verkligen det är kul året runt och det är nog det som gör att jag fortsätter. Det är så klart mycket tack vare att jag spelar i ett så härligt lag som jag gillar att spendera mycket tid ihop med. Nästa mål är att vinna Svenska Cupen-finalen som spelas i slutet av februari och det stora målet för säsongen är så klart att vinna SM-guld igen i slutet av april.

Vi säger än en gång STORT GRATTIS till dig Emelie och även ett grattis till tredjeplatsen till Maja Viström! Västernorrland levererar!

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS