SDF-publik skjuter konfetti

Idrottsmedel

Föreningar kan på IdrottOnline, via Svenska Innebandyförbundet, söka medel för insatser som ger långsiktig utveckling för barn- och ungdomsverksamhet. Det går inte att söka medel för ordinarie eller löpande verksamhet som till exempel lägerverksamhet, material som brukas i ordinarie verksamhet eller individuella kostnader så som medlemsavgift. 

I år vill Riksidrottsförbundet och Svensk Innebandy lägga fokus på: 
• Inkludering av underrepresenterade målgrupper. 
• Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer. 
 
Följande idrottsmedel finns att söka inom Projektstöd IF 2022

  • Föreningsutveckling IF 2022 (Förening)
  • Ledar- och domarutbildnings 2022 (Förening)
  • Vår Förening Vill/Grundutbildning Organisationsledare 2022 (Förening)
  • Föreningsutveckling SDF 2022 (Distriktsförbund)

Ansökan för samtliga formulär inom Projektstöd IF 2022 är öppen till och med 15:e december.

Följande idrottsmedel finns att söka inom Återstartsstöd: 

  • Återstartsstöd IF 21/22 (Förening)
  • Paraidrott Återstartsstöd 2022 (Förening)

Ansökan för Projektstöd IF 21/22 och Paraidrott Återstartsstöd 2022 stänger 15:e oktober. Ny ansökningsperiod (22/23) öppnar 1:a november. Läs mer här


Här kan du läsa mer om Projektstöd IF 2022 och de olika idrottsmedlen som finns att söka.

Föreningsutveckling IF 2022

Välj mellan 6 olika paket och sök upp till 30 000 kr för att utveckla er förening:
Paket 1: Kulturen i vår idrottsförening - Stöd, ökad kunskap och framtagande av rutiner som leder till en mer välkomnande och respektfull föreningskultur.   

Paket 2: HBTQI och idrott - Stöd, ökad kunskap och kulturförändring för att välkomna och sänka trösklar för HBTQIA+-personer samt ge dem möjligheten att idrotta hela livet. 

Paket 3: Delaktighet och inflytande - Stöd, ökad kunskap och framtagande av rutiner som leder till ökad delaktighet bland barn och ungdomar i föreningen. 

Paket 4: Inkluderande förening - Stöd, ökad kunskap, framtagande av rutiner, sänka trösklar och ett bredare verksamhetsutbud som syftar till en mer jämställd, jämlik och/eller inkluderande förening.

Paket 5: Trygg innebandy - Stöd, ökad kunskap och framtagande av rutiner som leder till en tryggare miljö för alla som deltar och engagerar sig i er förening. 

Paket 6: Utvecklande och hållbar idrottsmiljö - Stöd, ökad kunskap, ökad verksamhetskvalitet och ökad ledarkompetens som leder till en mer utvecklande och hållbar miljö för alla som deltar och engagerar sig i er förening. Fokus på långsiktigt arbete för att behålla fler barn och ungdomar längre.

Ladda ner dokumentet Om Projektstöd IF 2022 för mer information. 

Ledar- & domarutbildning 2022

Se vilka subventioner som gäller för 2022 och läs mer här.

Vår Förening Vill/Grundutbildning Organisationsledare 2022

100 % Subvention av koder för verktyget Vår förening Vill och Grundutbildning Organisationsledare samt upp till 5 000 kr i ersättning för eventuell lokalhyra i samband med träffar/utbildning. Ladda ner dokumentet Om Projektstöd IF 2022 för mer information om sökbara medel och läs mer om Vår Förening Vill här.

ANSÖKAN SKER VIA FÖRENINGENS SIDA PÅ IDROTTONLINE KLUBB

Alla medlemmar i föreningen som har inloggningsuppgifter till IdrottOnline Klubb kan skapa en ansökan, men det är endast ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig firmatecknare som kan skicka in ansökan. Dessa tre personer måste vara registrerade i medlemsregistret med respektive roll.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS