Nu är det dags att anmäla sig till 2024/2025 års seriespel i innebandy i Västerbotten. Senast 25 april 2024 ska anmälan vara Västerbottens Innebandyförbund (VIBF) tillhanda.

Föreningen anmäler samtliga lag genom att fylla i ett webbaserat anmälningsformulär. Länkar till anmälningsformulären har skickats via e-post till kansliadresserna 4 april. 

Samtliga avgifter faktureras av VIBF i början av juni månad.


Herrar/Damer - Representationslag (Spelare födda 2008 och tidigare)

Herrar - Samtliga representationslag på herrsidan erbjuds plats i Herrar division 2 med undantag för lag från den Norra länsdelen som även erbjuds plats i Herrar div. 3 Norra.

Damer - Samtliga representationslag för damer erbjuds plats i division 1.

I serieanmälan finns möjlighet att anmäla lag till Damer div. 2 och Herrar div. 3 Södra. Om tillräckligt många lag anmäler sig till dessa serier kan det bli aktuellt att starta andraserier på dam- och herrsidan. Detta under förutsättning att våra högsta serier (Damer div. 1 och Herrar div. 2) består av tillräckligt många lag för att tillgodose en konkurrenskraftig högsta serie i distriktet. VIBF förbehåller sig rätten att styra serieindelningarna om det uppstår en obalans mellan antalet anmälda lag i distriktets högsta serier och andraserierna.

Damer division 1 och Herrar division 2 spelas 3 X 20 min med effektiv speltid.

Distriktsmästerskap (DM) - Representationslag som är anmälda till seriespel i distriktet säsongen 2024/25 erhåller utan kostnad en plats i motsvarande klass vid DM. Endast föreningslag kan anmäla sig till tävlingen. Läs mer om DM vi denna länk. Distriktsmästerskap Västerbotten

Herrar/Damer - Västerbottenserierna

Den tidigare utvecklingsserien byter till nästa säsong namn till Västerbottenserierna. Seriemodellen erbjuds på både dam– och herrsidan och omfattar lag som pojkar/flickor 16, juniorer samt blandade lag med seniorer/juniorer. Även rena seniorlag kan delta i serien i stället för att ta steget upp till distriktets högsta serier, Damer div. 1 och Herrar div. 2.

Seriemodellen har använts under flera säsonger och kan ses som en fortsättning på SIU-modellen som tillämpas i ungdomsserierna. Syftet med modellen är att möjliggöra en bra utveckling för föreningarnas spelare i nivåerna mellan ungdomsserie och representationslag. Lagen placeras i lämplig serie utifrån förväntad slagstyrka där syftet är att matcherna ska bli så jämna som möjligt och därmed möjliggöra en bra utveckling för både laget och den enskilde spelaren.

Gemensamma lag från två föreningar kan anmäla sig till serien. Matcherna i dessa serier spelas 3 x 15 min med effektiv speltid.

Efter sista anmälningsdag sätter VIBF ihop en preliminär serieindelning utifrån den information som lämnats i webbformuläret. Sedan skickar vi ut den preliminära serieindelning till lagens ledare som ges möjlighet att inkomma med synpunkter. Eventuellt kan vi komma att kalla berörda ledare till ett digitalt möte senare.

Avgifter

Serieavgifter Distriktsserierna

Kansliavgift - 1500 kronor debiteras varje förening med lag i distriktsserierna. En avgift oavsett antalet lag.

Damer div. 1 och Herrar div. 2 – 12 000 kronor

Herrar div. 3 Norra – 8 000 kronor

Västerbottenserierna Damer/Herrar – 6 000 kronor

Västerbottens Innebandyförbund (VIBF) betalar ut domarvoden digitalt åt föreningarna som betalningsförmedlare. För detta tar vi ut en administrativ avgift på 500 kronor från distriktets samtliga lag.

Avgifter vid avhopp

Från anmäld plats i seriespelet efter 1 juni - Serieavgiften

Från anmäld plats i seriespelet efter 15 augusti - 2 x Serieavgiften

Distriktsserierna Logga Ny
Läs mer om våra serier här......

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS