Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Upplandssurret del.2

Äntligen är träningsmatcherna igång, tyvärr har jag följt alldeles för få på plats ute i hallarna men som tur är blir allt fler föreningar vassa på att rapportera matcherna över sociala medier.  

Rosersbergs IK
Södra Uppland har för mig varit en relativt outforskad del av distriktet men efter en fjolårssäsong där jag huserat en hel del både i Ekilahallen som Rosershallen så kan jag garantera att det kommer bli fler besök där under 19/20. Dessutom så står Arlanda och Rosersberg med ett påskrivet samarbetsavtal som kommer hjälpa föreningarna att gemensamt stärka innebandyn i regionen, dels har man ett gemensamt JAS-lag och Arlandas vassa 02/03 kull har möjlighet att stötta Rosers herrlag i div.1. Vi fick se ett gäng i startelvan redan föregående helg. Då över till min huvudspaning vilket är instagramkontot @realrosers där man kan följa herrlagets framfart, exemplariskt bra rapportering i samband med herrlagets träningsmatch mot FBC Kladno där man dels kunde se truppen + formationer samt enkelt kunde följa målskyttar i matchen samt slutresultat. Jag som inte kan se alla matcher jag skulle önska kunna se är oerhört tacksam för bra bevakning genom sociala medier.  

Damer div 1 
I senaste inlägget så nämnde jag att herrtrean känns som ett riktigt getingbo och här har vi ytterligare en serie som kommer bli oerhört spännande att följa. I Fjol så rykte Alunda, Storvreta och Borlänge ifrån efter jul och bildade en tydlig topptrio och tog kvalplatserna till allsvenskan, Alunda och Storvreta klev igenom kvalet och återfinns numera i allsvenskan östra medans Borlänge upplevt en tung silly season där ett flertal tongivande spelare lämnat för spel i Falun. Så serien känns mer öppen än någonsin och kampen om kvalplatserna kommer nog att leva in i sista omgången, de uppländska lagen som spelar i serien är Stenhagen KK, Hagunda IF, IK Sirius IBK, Arlanda IBK, Björklinge BK och IBK Uppsala Teknologer.      

Life Arena 
Under första träningsmatch-helgen så har ett flertal matcher spelats i Life Arena som stod färdig i fjol och det är bara konstatera att det är en ruskigt trivsam arena, så har ni inte varit där så tycker jag absolut att ni ska pricka in ett besök där under säsongen! Framförallt LOIFs premiär i H2 mot Lokomotiv Grillby IBK bör kunna bli en riktigt fin fight.   

Evenemang 
Med risk för att låta självgood så ser jag enormt mycket fram emot alla de evenemang som vi på förbundet arrangerar i from av DM, legendernas kamp, skolmästerskapen, Sweden floorboll youth camp, 3 vs 3 turneringen osv att vi nu har landat 4 internationella evenemang där vi kommer få se landslaget husera i Uppsala känns kanon. Dessutom så arrangerar Gästriklands innebandyförbund SDF-sm för andra året i rad, härligt att hela GUD-regionen är på framfart!       

- Finnkampen: 31 januari - 1 februari 2020

- U19-VM  6-10 maj 2020

- Euro Floorboll Tour: 13 november - 15 november 2020

- VM: 4 december - 12 december 2021

//Johan bakom tangenterna

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-03-16, kl 09:11