Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Upplandssurret

Så då var det dags för del.3  

Min första spaning från föregående vecka är matchen mellan Alunda och Sirius herrlag som spelades i Olandshallen, klubbarna gjorde en gemensam insats tillsammans med Icaalundahallen där man samlade in pengar till barndiabetesfonden.
Ett fint initiativ med roliga tävlingar runt matchen och ett ruskigt bra matcharrangemang från hemmalagets sida, ruskigt fint att man dessutom sålde lapp på luckan. Olandshallen var fullsatt som vanligt! 
Sirius dominerade bollinnehavet i matchen och deras kedja med Filip Eriksson, Filip Björk & Jakob Drews var ruskigt fin matchen igenom. Tycker dock Alunda stod upp bra, snabba spelvändningar och en vass hemmakeeper i Jonas Eriksson.
Det Kommer definitivt bli fler besök i Olandshallen denna säsongen från min sida.   

 

Igår hade vi på Upplands innebandyförbund vår höstkonferens där vi drar upp riktlinjerna inför kommande säsong, frågeställningar som diskuterades var bland annat 

  • Utveckling av DM & seriesystemet 
  • Förenkla uppstarten av nya lag  
  • Uppländska mål utifrån svensk innebandy vill
  • Höja Intressegraden för Uppländsk innebandy 
  • Fortsätta arbete för att bli fler tjejer inom uppländsk innebandy 

och givetvis en hel del till, jag tar med mig en positiv känsla och många konkreta förslag som vi kommer kunna applicera på vår verksamhet.

Helgens träningsmatcher 

IK Sirius IBK SSL Herr 10 - 6 Strängnäs IBK Allsvenskan Herrar 
Alunda IBF Damallsvenskan 5 - 5 Gävle GIK D1 (Alunda vann efter straffläggning) 
Alunda IBF H1 7 - 6 IBK Runsten H1
Storvreta IBK Damallsvenskan 2 -4 Storvreta IBK P15
Åkersberga IBF Damallsvenskan 4 - 4 Hagunda IF D1 
Storvreta IBK SSL herr 3 - 3 Mullsjö AIS SSL 

Ja vad finns det att säga om helgens matcher, inga resultat som direkt överraskar på det sätt som när Sirius damer körde över Täby i IFU Arena för 2 helger sedan men de noteringar jag gör blir nog 

- Andreas Lundell och Jonathan Blomqvist fortsätter att peta in bollar på försäsongen för sirius herr, 2 Uppsala-grabbar som det ska bli kul att följa kommande säsong. Hoppas på att någon tar chansen och slår igenom på allvar. 

- Isabell Sohlin i damallsvenskan, Arlands poängmaskin har levererat bra med poäng genom åren i Arlandatröjan och tar nu klivet till Alunda via en dubbellicens från moderklubben Arlanda. Det ska bli intressant att se vad hon kan tillföra. 

- Amanda Angerstig värvades till Hagunda för att vara en offensiv spelare och bidra med en del kassar, 3 baljor i första matchen som dessutom var mot allsvenskt motstånd, klart spännande start på karriären i HIF. 

- Junioren Melvin Alm fick starta Storvretas match mot Mullsjö i helgen, det har inte haglat av innebandyspelare i ssl-lagens trupper med Bälinge IF som moderklubb så vitt jag vet ;)    

 

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-03-16, kl 09:11