Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Uppland kör igång enstaka matcher helgen 26-28 februari

Edit 2021-02-09
Spelare födda 2002-2004 kan träna men kan inte spela enstaka matcher. Folkhälsomyndigheten har justerat sin information.

Efter att vi igår fick besked att vi kan öppna upp för enstaka matcher för spelare födda 2005 och yngre samt träning för spelare födda 200-2004 har Upplands Innebandyförbund beslutat följande:

1. De enstaka matcherna inleds helgen 26-28 februari. Detta innebär att era redan bokade matcher på röd nivå och blå nivå (ej pool) kommer att spelas från och med 26 februari till och med 21 mars. Notera att endast spelare födda 2005 och yngre kan delta. Detta under förutsättning att hallägare, kommun och region tillåter detta. Det kan bli så att vissa kommuner bara öppnar upp hallarna för träning. I så fall kommer givetvis inga matcher att spelas i de hallarna.

2. Alla matcher kommer att räknas som träningsmatcher och det är fritt fram för något av lagen att avstå genom att meddela detta till uppland@innebandy.se senast sju dagar före match.

3. Vi kommer inte att slutföra seriespelet med tabeller på röd nivå då detta inte är tillåtet.

4. Tänk på att inte blanda spelare från olika träningsmiljöer och att samma spelare inte ska spela mer än en match per helg. Om ni har 22 spelare i truppen och två matcher samma helg rekommenderas att ni åker med 10+1 spelare per match.

5. Knatteligan och poolspel är inte tillåtet att genomföra i dagsläget. Vi ber att få återkomma under nästa vecka då vi hunnit titta mer på vad vi kan göra för något på dessa nivåer.

6. För spelare på seniornivå, födda 2001 och äldre, kom ingen ny information igår. Vi siktar på att slutföra seniorserierna i enkelmötesform med uppstart i mitten av mars och spel under andra halvan av mars och april. Vi kommer enbart att ha uppflyttning och ingen nerflyttning.

7. Med hänsyn till pandemin ser Upplands Innebandyförbund fram mot en ansvarsfull uppstart av de enstaka matcherna. Vi vill därför att alla matcher som spelas ska uppfylla kraven nedan samt ska rapporteras in till oss på förhand så att de finns med i IBIS-systemet. Två lag kan komma överens om att spela en match från och med 13 februari och Upplands Innebandyförbund kan hjälpa till att ordna domare om vi kännedom om matchen minst fem dagar i förväg.

Läs mer om enstaka matcher nedan:

Enstaka matcher kan spelas i de fall region, kommun, hallägare och distriktsförbund tillåter detta. Det är föreningens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad vad som gäller och respektive region/kommun/hallägares/distriktsförbunds instruktioner ska följas. Utöver dessa ska även Folkhälsomyndighetens allmänna råd och SIBF:s/SDF:s protokoll följas. 

Enstaka matcher och FHM:s allmänna råd ska tolkas som:  

- Sammandrag ska ej genomföras
- Fokus på att få spela match igen, inte att genomföra seriespel 
- Färre matcher än under normala omständigheter 
- Mer ”luft” runt matcherna för att minska risken för trängsel 
- Ingen publik och minimalt med personer runt lagen 
- Det ska vara ansvarsfullt både före, under och efter match 

Det är respektive distriktsförbund som beslutar om och i vilken form matchspel ska genomföras.  

Syftet med att spela matcher är att stimulera barn och ungdomar till att vara aktiva och fortsätta spela innebandy. Föreningarna uppmanas att inte låta spelarna delta i flera olika lags matcher, utan upprätthålla andemeningen att tävlingsverksamheten ska vara mer begränsad än under normala omständigheter. Det är viktigt att Svensk Innebandy kan visa att vi tillsammans tar ansvar för att bedriva verksamheten på ett säkert sätt.  
 
Cuper och läger 
Cuper och läger ska tillsvidare ej genomföras.  

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2021-02-09, kl 15:15