Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Upp- och nerflyttning

Nu när vi är inne i mars börjar det som vanligt klarna lite hur det ser ut med upp- och nedflyttning.

Notera:
1. U-lag kan inte gå högre upp än till H3 och D2.

2. U-lag i lägre serier kan inte gå om eller spela i samma division som föreningens A-lag. Kommer ett U-lag på uppflyttningsplats eller på kvalplats så tillfaller platsen nästa behöriga lag i serien. Dock kan både A-lag och U-lag spela i den lägsta divisionen.

3. Om ett A-lag åker ner från H4 till H5 och föreningen redan har ett U-lag i H5 så åker detta U-lag ner till H6 oavsett tabellplacering. I så fall flyttas alla nedflyttningsstreck ett snäpp så att färre andra lag åker ner.


Upp- och nedflyttning Herrar

H1
I division 1 Mellersta kommer två lag från GUD (Gästrikland/Uppland/Dalarna) åka ner, Torshälla (9p) från Södermanland ligger sist men sedan är alla lagen på plats 7-11 från GUD så garanterat två lag ryker. Alunda IBF (11p) kommer att åka ur och sedan står det mellan  IBK Runsten (18p) och IK Sirius FBC (18p) om den sista platsen.

Antalet GUD-lag som åker ner från denna serie påverkar våra serier ända ner till H6.

H2 GUD
I H2 GUD går lag 1 och 2 upp till H1. Dessutom får lag 3 kvala mot vinnarna i en annan H2-serie om en plats i H1. Inga uppländska lag aktuella för dessa tre platser.

I botten av H2 åker tre lag ner till H3, lag 10, 11 och 12. Hur många av dessa tre lag som är från Uppland påverkar hela vägen ner till H6. Just nu är två av tre lag  i botten uppländska lag.

H3
I H3 går lag 1 garanterat upp medan lag 2 antingen får kvala eller också går direkt upp utan kval. Detta hänger på om lag 3 i H2 GUD lyckas vinna sitt kval eller inte samt hur många GUD-lag som flyttas ner från H1 till H2 GUD. Noterbart här är att U-lag inte kan gå eller kvala samt att Loke IBK tackat nej till uppflyttning. I botten flyttas lag 13 och 14 ner och lag 11 och 12 är på negativ kvalplats.

H4
I H4 går lag 1 garanterat upp medan lag 2 och 3 får kvala mot lag 11 och 12 från H3.

Då det bara är kvar nio lag i H4 åker inga lag ut direkt och endast lag 9 hamnar på negativ kvalplats.

H5
I H5 går lag 1 garanterat upp medan lag 2 och 3 får kvala mot lag 9 från H4. Lag 11 och 12 åker ner och lag 9 och 10 hamnar på negativ kvalplats.

H6
I våra två H6-serier är de båda seriesegrarna klara för spel i H5 kommande säsong Lag 2 och 3 i båda serierna kvalar mot lag 9 och 10 i H5.

Upp- och nedflyttning Damer

I Allsvenskan riskerar både Alunda och Storvreta att få kvala för att hålla sig kvar.

I D1 GUD åker Arlanda ner till D2. Lag 1-3 i serien kvalar för att gå upp. Då två av lagen möts kan det bli 0, 1 eller 2 lag som går upp.

I D2 går vinnarna upp och tvåan får kvala eller går direkt upp.

I D3 har ledande Enköpings IBK U tackat nej till att gå upp.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-03-16, kl 09:11