Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Upp- och nedflyttning Herrar

Nu när vi är inne i januari börjar det som vanligt klarna lite hur det ser ut med upp- och nedflyttning på herrsidan.

Notera:
1. U-lag kan inte gå högre upp än till H3.

2. U-lag i lägre serier kan inte gå om eller spela i samma division som föreningens A-lag. Kommer ett U-lag på uppflyttningsplats eller på kvalplats så tillfaller platsen nästa behöriga lag i serien. Detsamma gäller de två Legendslag som spelar i H6. De kan inte gå upp om föreningens U-lag redan spelar i H5.

3. Om ett A-lag åker ner från H4 till H5 och föreningen redan har ett U-lag i H5 så åker detta U-lag ner till H6 oavsett tabellplacering. I så fall flyttas alla nedflyttningsstreck ett snäpp så att färre andra lag åker ner.

H1
I division 1 Östra Svealand finns två lag från GUD (Gästrikland/Uppland/Dalarna) i farozonen för att åka ner, Sandvikens AIK som just nu ligger sist, och Rasbo IK som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket. Antalet GUD-lag som åker ner från denna serie påverkar våra serier ända ner till H6.

H2 GUD
I H2 GUD går lag 1 och 2 upp till H1. Dessutom får lag 3 kvala mot vinnarna i Södermanlands H2-serie om en plats i H1.

I botten av H2 åker tre lag ner till H3, lag 10, 11 och 12. Hur många av dessa tre lag som är från Uppland påverkar hela vägen ner till H6. Just nu är inget lag från Uppland men Livets Ord ligger precis på gränsen.

H3
I H3 går lag 1 garanterat upp medan lag 2 antingen får kvala eller också går direkt upp utan kval. Noterbart här är att U-lag inte kan gå eller kvala samt att Loke IBK tackat nej till uppflyttning. Platserna tillfaller då de två högst placerade A-lagen efter Loke IBK.

Inget lag åker direkt ur H3-serien då SK Vide och Örsundsbro IBF hoppat av. Lag 9 och 10 kvalar mot lag 2 och 3 från H4.. Mycket talar för att det kvalet ställs in och att alla de fyra lagen spelar i H3 nästa säsong.

H4
I H4 går lag 1 garanterat upp medan lag 2 och 3 får kvala mot lag 9 och 10 från H3. Mycket talar för att det kvalet ställs in och att alla de fyra lagen spelar i H3 nästa säsong.

I botten av H4 åker lag 11 ner till H5. Lag 9 och 10 som ligger på kvalplats kan pusta ut då kvalet till H4 ställs in. Dels ser det bra ut i både H1 och H2 och sedan har två lag hoppat av H3 så inget lag åker ner från H3 till H4 utan kval vilket frigör platser i serien kommande säsong.

H5
I H5 går lag 1-3 upp. Sedan ser det ut som att det finns plats i H4 även för lag 4 samt kanske även lag 5. Lite beroende på hur det går högre upp i kval till H1 och H2. I botten av H5 åker lag 12 och 13 ner till H6 medan lag 10 och 11 på kvalplats kan se fram mot en säsong till i H5.

H6
I våra två H6-serier är de båda seriesegrarna klara för spel i H5 kommande säsong. Mycket talar för att även lag 2 och 3 i de båda serierna får plats i H5 utan kval.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2019-03-15, kl 10:30