Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Spelschema för slutspelet i DM

Nu är slutspelsträden lottade i DM. På herrsidan fick lag 1 och 2 från alla grupper fick plats i slutspelet. Totalt 15 lag kvar i turneringen där Hagunda IF, Björklinge BK och IBK Uppsala Teknologer går in direkt i varsin kvartsfinal. Innan vi kommer dit gör de 12 andra lagen upp om de övriga fem kvartsfinalplatserna.

På damsidan har vi sex lag vidare till slutspel där två lag går direkt till semifinal och de övriga fyra lagens möts i två kvartsfinaler.

I HJ17-DM går fyra lag vidare till slutspel. Gruppspelet är inte klart än men lag 1 och 4 samt lag 2 och 3 från gruppspelet möts i semifinalerna.

I DJ17-DM möts lag 1 och 2 från gruppspelet i final..

Matchtider:
Hemmalaget ansvarar för att kontakta bortalaget och tillsammans hitta en matchtid. Se datumintervall nedan. Lägg in matchtiden direkt i IBIS eller maila uppland@innebandy.se 

I alla slutspelsmatcher är matchtiden 3x20 minuter med effektiv tid hela matchen

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. Domarna ska alltid godkänna att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar tydlig strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål.

* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.


Domararvode:

Hemmalaget betalar domarna via IBIS precis som vid vanliga seriematcher. Arvodet i slutspelet är 650 kr per domare i herr- och dam-DM samt 600 kr per domare i HJ-DM och DJ17-DM.

Datumintervall herr-DM:
16-delsfinaler: 7 oktober - 1 november
8-delsfinaler: 7 november-1 december
Kvartsfinaler: 4 december-9 december
Semifinaler: 11 december-21 december
Final:  8 januari - 30 april

Datumintervall dam-DM:
Kvartsfinaler: 7 oktober - 15 november
Semifinaler: 18 november - 21 december
Final:  8 januari - 30 april

Datumintervall HJ17-DM:
Semifinaler: 20 oktober - 21 december
Final:  8 januari - 30 april

Datumintervall DJ17-DM:
Final:  20 oktober - 30 april

Om båda lagen är överens att spela utanför dessa omgångsintervall kontaktar ni uppland@innebandy.se för att få ett godkännande.

Länkar till slutspelet i DM. Klicka på fliken slutspel. Det är en viss eftersläpning så visas inga matcher just nu så dyker de upp inom några timmar:

DAMER:

https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/446/fas/spelprogram

DJ17:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/748/fas/spelprogram

HERRAR:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/447/fas/spelprogram

HJ17:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/744/fas/spelprogram

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-10-02, kl 15:11