Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Spelschema 3 vs 3-DM

3 vs 3-DM spelas för juniorer och seniorer nu på fredag 5 april i IFU A. Två mindre planer byggs upp och alla matcher spelas 3 mot 3 med målvakt. Discoljus och musik spelas under matcherna.

Målburarna ställs mot den bakre sargen och om bollen går ut på er planhalva sätts spelet igång med ett utkast från er målvakt, detta oavsett om det var touch eller inte.

Spelregler
Ambitionen är att alla 3 vs 3 matcher ska genomföras med ett glatt humör och på ett roligt sätt. Har du en dålig dag är det bättre att du stannar hemma och tittar på Lets Dance.

Alla lag tar med sig bollar.
Upplands Innebandyförbund står för alla domararvoden.

-Matcherna är 8 minuter långa och två matcher spelas samtidigt.
-Matcherna har gemensam start och slutsignal.
-Måtten på planen är 20 x 12 m.
-Lagen spelar med flygande byten.
-Byteszon skall markeras med tejp på sargen.
-Båda lagen byter på samma långsida och domaren kan med fördel nyttja bortre långsida.

Domaren får tänka på att planen är liten, anpassa positionering efter det och var noggrann med vart bollen ska läggas vid frislag.

Går bollen utanför sargen så är det målvaktens boll. Extra bollar läggs ovanpå målburen. Om bollen går utanför sargen på lag 1 defensiva planhalva är det lag 1 boll. Gör lag 1 mål så är det ingen tekning utan då sätter lag 2s målvakt igång spelet.

Viktig detalj är att målvakten får göra mål.

Matcherna spelas med en domare per plan, det är upp till domarnas sunda förnuft att bedöma när det blir frislag eller utvisning. Utvisningar är personliga, utvisad spelare deltar inte i spelet under resterande del av matchen, samt att motståndarlaget tilldöms en straff.

Klockan rullar även vid avblåsning då tiden är synkad på de två planerna.

Är det oavgjort efter full tid i slutspelet avgörs matchen med en oändligt lång sudden.

Herrar 3 vs 3:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/turnering/1268/tabell

Här deltar nio lag som är uppdelade i två grupper. Enkelmöten och de tre bästa lagen går till slutspel. De båda ettorna direkt till semifinal medan lag 2 och 3 går till kvartsfinal.

Herrjuniorer 3 vs 3:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/turnering/1269/tabell

Notera att det endast är två herrjuniorlag anmälda. Dessa båda lag spelar i herrklassen samt möts också i en herrjuniorfinal.

Damer 3 vs 3:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/turnering/1432/tabell

Här deltar fyra lag som spelar enkelmöten i gruppen. Lag 1 möter lag 4 i semifinal och lag 2 och 3 möts i den andra semifinalen.

Damjuniorer 3 vs 3:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/36/turnering/1270/tabell

Här deltar nio lag som är uppdelade i två grupper. Enkelmöten och de tre bästa lagen går till slutspel. De båda ettorna direkt till semifinal medan lag 2 och 3 går till kvartsfinal.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2019-04-02, kl 13:06