Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Nytt lag till H2 GUD

HERRSENIORER

Då vakanser har uppstått i H2 GUD kommande säsong så har Uppland fått ytterligare en plats i serien, då samtliga lag i H3 som hade möjlighet att avancera redan är uppflyttade utifrån att reservlag ej får flyttas upp till förbundsserie och övriga lag valt att tacka nej till uppflyttning innan sista januari var det inga kvalificerade lag kvar i H3.

För att lösa denna utmaning att hitta ett lämpligt lag som kan ta platsen i H2 har vi valt att göra en avancerad statistisk analys av samtliga serier i Uppland utifrån de corsi verktyg som används frekvent inom ishockey.

Corsi är en uträkning på hur stor procent av den totala mängden skottförsök ett lag har i spel fem mot fem, eller på spelarnivå; hur många skottförsök ett lag har när spelaren är inne på planen i spel fem mot fem.

Utifrån denna analys har vi fått fram ett lag vart statistik vida överträffar alla andra, det generella snittet i Uppland är 44,3 med detta lag kan uppmäta hela 59.30 och därmed är avancemanget ett faktum.

Ii gratulerar IBS Fålhagen till platsen i H2 GUD säsongen 20/21

Fålhagen har inte bara en imponerande statistik att falla tillbaka på utan även en finfin andraplats i H6 Västra, med ett redovisat publiksnitt på 0 personer och med den poängstarka duon Niklas Engström & Philip Hedström på topp så har de alla förutsättningar att lyckas.

Stort lycka till kommande säsong!!

Vi vill dessutom passa på att önska alla läsare en trevlig 1 april :)

short_text    Skrivet av Johan Good 1 april 2020