Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Molin redo för hemma-VM

En lång väntan är över för Klara Molin och det svenska damlandslaget. Nu återstår bara fyra dagar till Sveriges VM-premiär mot Slovakien i IFU Arena. 
 Såklart kommer det bli väldigt speciellt, säger Klara Molin. 

Spelarna är återigen på hemmaplan efter ett fem dagars långt VM-läger i Umeå. Den svenska VM-truppen har därmed gjort sina sista förberedelser inför VM-premiären mot Slovakien i IFU Arena.

– På lägret har vi både finslipat de sista detaljerna i spelet men också gjort aktiviteter för att komma ihop som grupp, säger Klara Molin och berättar att laget återsamlas igen på fredag i Gimo. 

Vad har ni gjort för aktiviteter? 
– En dag spelade vi padel, vilket var väldigt roligt och även skönt att göra någonting annat än att bara spela innebandy. Sedan blev det även lite sammarbetsövningar i olika former, säger hon. 

Sverige äntrar turneringen på lördag den 27 november mot Slovakien, följt av match mot Tyskland dagen efter. Sedan väntar en vilodag innan sista gruppspelsmatchen mot Finland spelas. Stundtals intensivt men också en del hotell-tid. 

– När det blir dötid försöker jag fördriva tiden genom olika spel eller bara hänga med varandra. Sedan har vi också träningar under dagtid, säger Klara Molin. 

Hur gör du för att vara väl förberedd hela turneringen? 
– Det gäller att vara noga med stretchen för min del, men även ta hjälp av vår fysio med behandlingar för att komma i så bra form som möjligt till nästa match, säger hon. 

Klara Molin gör sitt andra VM och hon medger att det kommer bli annorlunda när mästerskapet spelas på hennes hemmaplan. 

– Såklart kommer det bli väldigt speciellt eftersom jag nästan är i IFU varje dag och förhoppningsvis så kan många från släkten komma och heja på, säger Klara Molin. 

short_text    Publicerat av Amanda Delgado Johansson 2021-11-23, kl 11:34