Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Lär känna UIBF:s personal del 2

Här kommer en liten presentation på kansliets medarbetare inför säsongen 2020/21

Vi passar på att sätta oss ner med personalen inför säsongen och känna dem lite på pulsen inför kommande säsong. Det blev både högt och lågt samt att vi dessutom han prata lite om historien om uppländsk innebandy, nutid och även lite framtid.

Här får ni i alla fall chansen att ta del av denna information och deras personliga åsikter samt förhoppningsvis lära känna våra anställda lite mer som personer och i deras roller på upplands innebandyförbund.

Nästa på tur är Johan Good

Du kan väl börja med att berätta lite om dig själv?

Boråsare i grunden som efter en mellanlandning och studier i Stockholm landade in i Uppsala för fem år sedan, alltid brunnit för innebandy och sport i största allmänhet.

Tränare i Hagunda på fritiden och när det inte är innebandy på schemat så gillar jag att laga mat och hänga med vänner. Favoritresmålet är Gävle, det finns väldigt bra charkbrickor där!!

Om vi går över till den egna spelarkarriären, kan du sammanfatta den lite kort och berätta om ditt snyggaste/viktigaste mål?

Inga problem den e kort och ganska händelsefattig, jag slutade faktiskt spela seriespel när jag var runt 15–16 år. Jag var en väldigt begränsad spelare som hade svårt att leva upp till mina egna ambitioner på plan, så jag valde ganska tidigt att bli tränare istället och trivs jättebra med det.

Men genom åren så har det blivit en del spontanlir i olika miljöer där den gemensamma nämnaren är min vän Fredrik Axelsson, han har lurat med mig till alla möjliga hallar, några enstaka mål har det säkert trillat in men starkaste minnet än när jag fick bilda backpar med Björklinge BKs ordförande Otto Simonsson i Grottan aka Björklinge sporthall. Där snackar vi en ruskigt komplett duo som behärskar det mesta, framförallt hittade vi bra surr!  

Du har även varit aktiv som i andra roller inom innebandyn?
Jajamänsan, varit aktiv som tränare, Materialare spelare, domare, speaker, DJ, förtroendevald, kursledare, kommentator, poddare mm genom åren. Jag lägger ingen direkt prestige i rollen utan gillar alla delar av sporten och tycker det är kul att få bredda mina kompetenser.

Vad är och betyder Innebandyn för dig som person och i din roll på förbundet?

Ja ni som känner mig vet att det betyder oerhört mycket, jag fick nyligen piken av en kamrat som skickade ordspråket

”Det finns nätter då Johan lämnar IFU Arena och går på stadens gator som en vanlig man”

Ni som kan er fantomen vet att det är ett känt Lee Falk citat från fantomenalbumen 😉  

Det kanske inte är innebandyn i sig som är det centrala utan gemenskapen, engagemanget, viljan att utvecklas som är det som inspirerar och ger mig mycket Glädje/energi.

Vilken uppländsk innebandymatch ser du lite extra mycket fram emot den kommande säsongen?

Hur många får man nämna? Det finns så enormt mycket spännande matcher att se fram emot då så många lag/föreningar befinner sig i en rolig och spännande fas. Jag tycker det ska bli extra kul att följa SK Vides herrlag där min kamrat Erik Forsberg är ny tränare, så ser väl mest fram mot första matchen som jag kan vara på plats i deras fina CIK Arena.  

Vad är Svensk Innebandy Vill för dig och vad betyder det i ditt arbete och varför är det viktigt för innebandyverksamheten framåt?

För mig är det allt, jag jobbar ju mot utvecklingsrelaterade frågor och det är vårt styrdokument som beskriver målbild, tillvägagångssätt, strategier mm

Det är en enorm styrka för idrotten att det finns en sådan tydlig röd tråd, nyckeln blir hur vi implementerar och använder i vår dagliga verksamhet med våra föreningar.

Vad är SIU-modellen för dig och vad betyder det i ditt arbete?

Bra fråga, riktigt bra fråga som förtjänar er riktigt bra svar och tyvärr vet jag inte om min skriftliga förmåga räcker till här. SIU modellen är det verktyg som ligger till grund för hur vår idrott är organiserad, hur vi lägger upp våra serier, vilka spelytor vi ska nyttja i respektive ålder, samt vad vi jobbar med på tränarutbildningar och i föreningsutvecklingen.

Jag skulle gärna bryta ner modellen i molekyler men det får vi ta vid något annat tillfälle 😉 

Enligt dig, vad är den enskilt viktigaste saken inom innebandyn i uppland som behöver förändras/utvecklas?

Jag brinner för strukturer kring träningskultur, vi lever i en värld där vi nästan alla anser att vi har för lite halltider i respektive förening. Samtidigt som vi i många fall inte nyttjar vår tid effektivt, man blir mörkrädd ibland när man går runt på IFU och kollar ibland och ser långa köer, övningar med få aktiva, hur lite bollkontakt varje spelare har, och lag som har vattenpaus 50 % av halltiden. Givetvis finns det enormt många duktiga lag/föreningar som är superduktiga på att utnyttja sina halltider på ert smart sätt och med bra syften men skulle gärna se en generell höjning där fler använder sina halltider smart och effektivt.

UIBF ska de närmaste åren vara med och arrangera U19-VM 2020 och VM-2021 för damer. Vad anser du att detta betyder för uppländsk innebandy?

Enormt kul för de som gillar innebandy att få en möjlighet att följa våra svenska landslag på sin egen hemmaplan, att se världens bästa spelare på IFU Arena!

Jag hoppas att det ska bidra till att öka intresserade för sporten, att fler vill testa att spela, att fler interagerar med innebandyn på sociala medier, att fler går och ser matcher live, att fler köper/ser matcherna digital och att det i längden ska bidra till att våra föreningar får bättre förutsättningar i sin dagliga drift.

Till sist, vad är din största önskan inom innebandyn i uppland, om du fick chansen att en önskan blev uppfylld?

Min störta önskan är redan uppfylld och det var ett nytt golv till Tiundahallen 😉

Men får jag drömma fritt så skulle jag vilja ha 8 nya 20x40 planer fördelat över Uppland

Vi tackar för pratstunden och önskar Johan lycka till i sitt fortsatta arbete med att driva utvecklingen av innebandyn i uppland framåt och uppåt!

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-08-25, kl 11:20