Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Information om träning och tävling

Uppdatering fredag eftermiddag:
Efter Stefan Löfvens extrainsatta presskonferens idag 18/12 framkom att idrottshallar stängs fram till och med 24 januari. (Gäller ej Superligan och Allsvenskan för herrar)

All verksamhet som bedrivs av staten, kommuner och regioner som inte är nödvändiga ska stängas ner omedelbart. Det gäller bland annat badhus, idrottshallar och museer.

Det börjar närma sig jul och Upplands Innebandyförbund vill i denna nyhet försöka bringa lite klarhet i vad som gäller kring träningar och matcher.

Träning för spelare födda 2005 och yngre
Träning är tillåten. Allmänna råd, riktlinjer och rekommendationer ska följas.

Träning för spelare födda 2004 eller äldre
Utför aktiviteten i mindre grupper. Åtta (8) personer ska vara normerande. Om fler än åtta tränar tillsammans i samma idrottshall bör respektive träningsyta vara tydligt avgränsad med vikvägg eller motsvarande. Blanda inte träningsgrupperna. Sätt samman träningsgrupper utifrån de som redan träffas socialt t.ex. i skola eller arbete. Minimera antalet ledare och andra runt gruppen

Tävling för spelare födda 2005 och yngre
FHM öppnar i de nya allmänna råden för att spelare 2005 eller yngre kan spela enstaka matcher. Svenska Innebandyförbundet och Upplands Innebandyförbund siktar på en ansvarsfull uppstart av någon form av matchspel för barn och ungdomar med tänkbar start i månadsskiftet januari/februari. Mer information om detta kommer i januari. Svenska Innebandyförbundet pratar om vecka 3 men vi på Upplands Innebandyförbund hoppas kunna ge klara besked under vecka 2. (11-15 januari)

Knatteligan:
Att sex lag ska träffas och spela matcher mot varandra kommer rimligtvis inte vara möjligt alls under denna säsong. Det vi ser skulle kunna vara möjligt är att två föreningar träffas och spelar mot varandra med start i månadsskiftet januari/februari.

Blå nivå:
Här har vi både poolspel där tre lag träffas och spelar matcher mot varandra och seriespel där två lag träffas och spelar mot varandra. Vi siktar på start av matcher i månadsskiftet januari/februari.

Röd nivå:
Här har tävlingskommittén tidigare beslutat att vi spelar så många matcher vi hinner. Säsongen är förlängd så att även april är en innebandymånad. Det är inget krav att alla lag spelar exakt lika många matcher. En del lag deltar i en serie och kommer ev kunna spela ifatt sina missade matcher. Andra lag deltar i fler än en serie och kommer att få svårt att hinna med allt.

Juniorer och seniorer:
Här är inget beslut fattat men ett rimligt antagande är att det kommer bli svårt att hinna med att spela dubbelmöten. FHM, RF och Svenska Innebandyförbundet har öppnat upp för träning i grupper om 8 personer men har inte gett någon indikation på när de kan öppna upp för matcher. Om smittläget förbättras över jul och nyår ser vi en rimlig uppstart i februari men här behöver vi få direktiv från myndigheterna.

GUD-serier och förbundsserier:
Alla GUD-serier är pausade till mitten av januari. Mycket troligt att detta förlängs. GUD-distrikten har möte 7 januari och lämnar besked det datumet.

Svenska Innebandyförbundet hade planerat att lämna besked och JAS, herrar div 1 och damer allsvenskan igår men har skjutit fram detta besked till 7 januari. SSL och herrarnas allsvenska rullar på med matcher.

Veteran-SM som skulle ha spelats i Uppsala i början av februari har flyttats fram ett år.

FHM:s allmänna råd:
1. hålla avstånd till varandra,
2. inte dela utrustning med varandra,
3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
4. undvika gemensamma omklädningsrum,
5. resa till och från aktiviteten individuellt, och
6. utföra aktiviteten i mindre grupper

SIBF:s kompletterande rekommendationer för träning för spelare födda 2004 eller äldre
Att genomföra träning under situationen med covid-19 ställer höga krav på anpassning och att varje individ tar ett stort ansvar för att minska risken för smittspridning.

Håll avstånd
Byt om hemma
Håll genomgångar utomhus eller i stor lokal
Välj övningar som minimerar fysisk kontakt
Undvik fysisk kontakt som inte är en naturlig del av spelet

Dela inte utrustning med varandra
Tänk på vattenflaskor, västar, handdukar osv

Genomför aktiviteten utomhus
Om möjligt genomför träningen utomhus
Ersätt träningspass inomhus med utomhus i högre utsträckning
Fysträning bör ske utomhus, undvik gym

Transport
Res till träning individuellt

Undvik att resa kollektivt

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-12-18, kl 18:31