Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Information kring seriespel gällande covid - 19 (nyheten uppdateras kontinuerligt)

Nyheten uppdateras kontinuerligt: senast uppdaterad 14:44 13/3

Svenska Innebandyförbundet (SIBF) har idag haft möte med Riksidrottsförbundet (RF) och tagit beslut angående förbundsserier och givit rekommendationer till alla distrikt avseende den lokala distriktsverksamheten.

Upplands IBF har haft tät kontakt med både SIBF, övriga distrikt och föreningar. Samtidigt följer vi och bevakar den samhällsinformation som finns kring Covid - 19 och hänvisar till Folkhälsomyndighetens och WHO:s rekommendationer. Vi upplever just nu ett behov att ge stöd till våra föreningar så att vi gemensamt kan agerar för allas säkerhet.  

Utifrån detta har följande beslut tagits gällande distriktsserierna.

Grön nivå
Vi har idag beslutat att ställa in SAMTLIGA SAMMANDRAG på grön nivå som återstår av säsongen.

Blå-Röd nivå
När det gäller ungdomsmatcher på blå-röd-mörkröd nivå kommer seriespelet att avslutas för säsongen direkt fr.o.m. idag fredag 13 mars. Detta gäller även de uppländska juniorserierna och GUD juniorserier. Alltså inga matcher fredag 13 mars och framåt, säsongen är slut.

Seniornivå
Beslutet är enhälligt av respektive DS styrelser. 
 
Det berör: H2/D1 GUD - Uppland H3-H6 samt D2-D3 samt Gästrikland/Dalarna H3-H5 och D2.
 
Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger.
 
Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att eventuellt att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade.
 
Det här är en svår och ny situation för oss alla där vi inom Innebandyn är en del av ett större sammanhang och det är viktigt att vi alla tar hand om varandra. Vi ber ber om förståelse men känner också en trygghet i att våra fantastiska sympatisörer för idrotten har sympati i den här prövande tiden.

Upplandstrilogin 
Samtliga matcher i trilogin är inställda 

Säsongsavslutningen 3 vs 3 27-28 mars
Inställd

Matcher på IFU Arena
Samtliga matcher på IFU Arena kommande helg 13/3-15/3 ska spelas utan publik, endast spelare, ledare, domare och funktionärer får närvara.

Förbundsserier inklusive JAS
Klicka här

Föreningsverksamhet
De lag som avslutat seriespelet/säsongen rekommenderas upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar tills vidare. Individuell träning rekommenderas istället.

Övrigt
Vi hoppas på ert fulla stöd i detta beslut. Samhället i stort och den enskilda individens hälsa är högsta prioritet.

Frågor
Mejla dina kontaktuppgifter och frågeställning till Uppland@innebandy.se så blir du kontaktad snarast möjligt

Styrelsen/Kansliet
Upplands innebandyförbund
2020-03-13

short_text    Skrivet av Johan Good 13 mars 2020