Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inbjudan till ungdoms-DM och 3 vs 3-DM

Onsdag 3 april till söndag 7 april bjuds alla våra föreningar in till en stor DM-helg i IFU Arena. Förutom  ungdoms-DM avgörs junior-DM och senior-DM i spelformen 3 vs 3.

Ungdoms-DM spelas i gruppspelsform med efterföljande slutspel. Alla finaler spelas söndag 7 april. Räkna med gruppspel en av kvällarna onsdag, torsdag, fredag eller på lördag samt slutspel på helgen. 3 vs 3-DM avgörs på fredag kväll 5 april. Matcher på liten plan 3 mot 3 med målvakt.

Klasser:
Flickor klass 1: (2002-)
Flickor klass 2: (2003-)
Flickor klass 3: (2004-)
Flickor klass 4: (2005-)
Flickor klass 5: (2006-)

Pojkar klass 1: (2002-)
Pojkar klass 2: (2003-)
Pojkar klass 3: (2004-)
Pojkar klass 4: (2005-)
Pojkar klass 5: (2006-)

3 vs 3 juniorklass: (2000-2002)
3 vs 3 seniorklass

Åldersdispenser:
Det finns en generell åldersdispens som innebär att maximalt tre spelare som är födda max ett år tidigare än aktuell åldersklass får delta per match i ungdoms-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som deltagit i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM. De överåriga spelarna blir låsta vid det yngre laget och kan inte delta i sin egen ålder eller äldre klasser. Har ni fler än tre överåriga spelare får de antingen turas om eller så får ni anmäla er till en äldre klass. Spelare som är två år äldre än aktuell åldersklass kan inte delta utan ska dessa spelare vara med och spela får ni anmäla laget till en äldre åldersklass.

Kombinerade lag:
Kombinerade lag där två föreningar delar på ett lag får delta i DM under förutsättning att de spelat årets seriespel i kombinerad form.

Spelform:
Ungdoms-DM spelas i gruppspelsform med 2-4 gruppspelsmatcher. De bästa lagen från varje grupp går vidare och spelar utslagsmatcher. Det är fri lottning mellan alla anmälda lag oavsett hur det gått i tidigare seriespel.

Matchtiden anpassas till hur många lag som anmäls. Spelar ni i en grupp med 4-5 lag blir matcherna lite kortare och spelar ni i en grupp med bara tre lag blir matcherna längre.

3 vs 3-DM spelas på liten plan med tre utespelare och en målvakt på planen. Alla matcher spelas fredag kväll 5 april kl 18:00-22:00. Gruppspel med efterföljande slutspel och finaler samma kväll.

Hur många lag kan vi anmäla?
Föreningar kan anmäla valfritt antal lag i alla klasser. Föreningen behöver inte ha deltagit i seriespel i den klass de anmäler sig till. Om mer än ett lag anmäls i en och samma klass kan spelarna inte flyttas mellan lagen utan varje spelare blir låst vid det lag de först deltar i.

Kostnad?
Anmälningsavgiften är 500 kr per lag. Upplands Innebandyförbund står för hallhyra, priser, sekretariat och speaker till alla matcher. Lagen betalar varsin domare vid varje match. Domararvodet bestäms utifrån hur långa matcherna är och meddelas efter att spelschemat är klart. Räkna med att arvodet ligger på ungefär samma minutpris som i seriespelet.

Sista anmälningsdatum är söndag 17/3:
Anmälan görs genom att maila uppland@innebandy.se , föreningen behöver inte anmäla alla lag i en klump utan kan komplettera med nya lag hela vägen fram till 17/3.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2019-03-15, kl 10:30