Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inbjudan till DM för juniorer och seniorer

Upplands Innebandyförbund hälsar alla våra föreningar välkomna till årets DM som spelas 6-8 september i IFU Arena.

DM spelas i gruppspelsform med efterföljande slutspel. Alla finaler spelas söndag 8 september.

Klasser:
Damer
DJ17
Herrar
HJ17

(Förra säsongen deltog 39 lag fördelat på nio damlag, sex damjuniorlag, 19 herrlag och fem herrjuniorlag.)

Åldersdispenser:
Det finns en generell åldersdispens som innebär att maximalt två spelare som är födda max ett år tidigare än aktuell åldersklass får delta per match i Junior-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM. I senior-DM är spelare födda 2003 och tidigare välkomna att delta. Spelare födda 2004 kan delta om de beviljas dispens av tävlingskommittén.

Kombinerade lag:
Kombinerade lag där två föreningar delar på ett lag får delta i DM under förutsättning att de är anmälda till årets seriespel i kombinerad form.

Spelform:
September är en månad då de flesta senior- och juniorlag lag är igång och vill ha bra matcher. Alla lag garanteras flera matcher då DM spelas i gruppspelsform med efterföljande slutspel. Alla finaler spelas söndag 16 september. På seniorsidan är tanken att alla lag ska få kvalitativa matcher mot jämbördigt motstånd. Lagen delas därför in i grupperna utifrån serietillhörighet där man kan få möta lag från samma serie, en serie högre eller en serie lägre.

I slutspelet spelas ett "Lilla DM" för de lägre rankade lagen. De bästa lagen från "Lilla DM" kvalificerar sig för slutspel i "Stora DM" och kan alltså gå hela vägen.

På juniorsidan deltar alla lag på samma premisser, fri lottning.

U-lag:
U-lag kan delta i DM men ingen spelare kan representera både föreningens A-lag och U-lag så U-laget måste stå på helt egna ben. Juniorer kan förutom spel i sin egna klass också delta i A-laget ELLER U-laget.

Kostnad
Anmälningsavgiften är 1250 kr per lag. Upplands Innebandyförbund står för hallhyra, priser, sekretariat och speaker till alla matcher. Lagen betalar varsin domare vid varje match. Domararvodet bestäms utifrån hur långa matcherna är och meddelas efter att spelschemat är klart. Räkna med att arvodet ligger på samma minutpris som i seriespelet.

Sista anmälningsdatum är tisdag 27/8:
Anmälan görs via mail till uppland@innebandy.se

Anmäl er gärna tidigt så att vi och andra föreningar ser att det börjar ramla in lag. Det är fritt fram att dra ur lag utan kostnad fram till 27/8. Från och med 18/8 debiteras alla anmälda lag 1250 kr oavsett om de kommer till spel eller inte. Föreningen behöver inte anmäla alla lag i en klump utan kan komplettera med nya lag hela vägen fram till 31/8.

Hur många lag kan vi anmäla?
Föreningar kan anmäla valfritt antal lag i alla klasser. Föreningen behöver inte delta i seriespel i den klass de anmäler sig till. Om mer än ett lag anmäls i en och samma klass kan spelarna inte flyttas mellan lagen utan varje spelare blir låst vid det lag de först deltar i.

Varmt välkomna med era anmälningar!

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-03-16, kl 09:11